FÅR KRITIKK: Svein Arne Hansen skal ha spurt norske utøvere om å få være med å kline under en bankett. 
 FOTO: ÃÅrn E. Borgen
FÅR KRITIKK: Svein Arne Hansen skal ha spurt norske utøvere om å få være med å kline under en bankett. FOTO: ÃÅrn E. BorgenVis mer

Utøvere med grove beskyldninger mot friidrettspresidenten etter fylleskandale

- Får jeg være med og kline?

(Dagbladet): Flere norske utøvere refser ledelsen i Norges Friidrettsforbund i etterkant av sist måneds Lag-EM. Det melder TV 2. Mesterskapets avsluttende bankett skal ha utviklet seg til en fylleskandale, med flere kontroversielle hendelser.

I et brev adressert til forbundets ledelse, ført i pennen av Kristin Sundsteigen og Grete Etholm, er det blant annet rettet grove beskyldninger mot president Svein Arne Hansen. 

- Vi har skrevet et offentlig brev, som jeg har vært med på. Jeg ønsker ikke å kommentere noe videre. Det er ment som en intern sak, sier Sundsteigen til Dagbladet.

- Uakseptabel oppførsel I brevet, som TV 2 har offentliggjort, skriver derimot Sundsteigen om hvordan utøverne opplevde flere negative hendelser på grunn av store mengder alkohol. 

- Under banketten var det tilgjengelig store mengder alkohol. Dette i kombinasjon med oppfordring og tilgjengeliggjøring av alkoholholdige drinker fra andre utenlandske deltagere ved dette arrangementet, resulterte i at enkelte, og i særdeleshet én person ble overstadig beruset - i så stor grad at denne personen ikke var i stand til å ta vare på seg selv, ei heller forholde seg til det som foregikk rundt, skriver Sundsteigen og Etholm, før de legger til: 

- Tre kvinnelige utøvere ønsker å få med seg den berusede personen hjem på første buss, noe som er vanskelig, da den personen ikke ønsker å dra hjem, og er så beruset at personen ikke klarer å ta vare på seg selv. Personen står lent opp mot en vegg og blir samtidig holdt av en annen utøver for å unngå at personen faller. Svein Arne Hansen (red anm. President Norges Friidrettsforbund og Det europeiske friidrettsforbundet) passerer, framstår som tydelig beruset, og gir følgende kommentar til jentene: «Får jeg være med og kline». Dette er et svært uheldig utsagn hvor Svein Arne Hansen opptrer på en måte som er uakseptabel. Han går videre uten å tilsynelatende bry seg og ta ansvar for den sterkt berusede personen.

Benekter påstandene Overfor Dagbladet tar Hansen, som også er president i det europeiske friidrettsforbundet, sterk avstand fra beskyldningene om at han skal ha vært beruset.

- Ja, det benekter jeg meget sterkt. Jeg holdt en tale, og var den første som forlot banketten,  sammen med min generalsekretær i det europeiske friidrettsforbundet, Christian Milz. Det er uforståelig at de kan skrive noe sånt i et brev, sier Hansen til Dagbladet.  

Han vedgår å ha drukket "en pils", men poengterer at han aldri drikker noe særlig på representasjonsturer.  

- Hvorfor omtaler de deg som beruset, om du ikke var det?  

- Nei, det vet jeg ikke. Men jeg var ikke beruset, og jeg finner meg heller ikke i at noen påstår at jeg var det. Hun som har skrevet brevet var ikke der engang, sier Hansen.  

- Du er bevisst på ikke å bli full på turer?  

- Ja. Derfor er det også helt for jævlig å bli beskyldt for noe slikt.  

- Du skal også ha kommet med kommentaren "Får jeg være med å kline", da du gikk forbi jentene som tok hånd om den overstadig berusede personen?  

- Det er mulig jeg sa noe på fleip. Jeg har også beklaget overfor jentene om jeg sa noe upassende. Det var dumt av meg.   

- Og jeg så heller ikke at det var noen berusede personer der. Jeg var på vei ut og stoppet ikke engang. Derfor la jeg ikke merke til noe, sier Hansen til Dagbladet.

SLAKTER LEDELSEN: Kristin Sundsteigen har vært med på å forfatte brevet som refser forbundet. Foto: Scanpix
SLAKTER LEDELSEN: Kristin Sundsteigen har vært med på å forfatte brevet som refser forbundet. Foto: Scanpix Vis mer