Idrettstinget sa ja til bruk av simulert høyde

- Utøverne ønsker å oppheve forbudet

Idrettstinget gikk lørdag inn for å oppheve det særnorske forbudet mot bruk av simulert høydetrening. De nye reglene iverksettes tidligst til høsten.

Friidrettsbrødrene Ingebrigtsen og andre norske utøvere får mulighet til å benytte seg av simulert høydetrening, men tidligst fra høsten av. Foto: Lise Åserud / NTB
Friidrettsbrødrene Ingebrigtsen og andre norske utøvere får mulighet til å benytte seg av simulert høydetrening, men tidligst fra høsten av. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vedtaket ble gjort med 133 mot 30 stemmer. Det vil si at 81,6 prosent av dem som stemte, var for forslaget fra Norges Idrettsforbunds styre.

Det tyngste argumentet for å fjerne forbudet, har vært at det er særnorsk, og at det dermed gir ulike konkurransevilkår for norske idrettsutøvere sammenlignet med utlendinger.

– Norske utøvere fortjener like konkurransevilkår som sine konkurrenter. Derfor støtter idrettsstyret forslaget fra friidrettsforbundet om å fjerne det særegne forbudet mot bruk av simulert høyde, sier idrettspresident Berit Kjøll og fortsetter:

- Wada tillater bruk av simulert høydetrening, og utøverne våre er helt tydelige på at de ønsker å oppheve forbudet. Vi skal følge det internasjonale regelverket på lik linje med resten av idrettsverden.

Arbeidsgruppe

Da Kjøll holdt innlegg om saken på tinget, gjorde hun det klart at hun ønsket å få avklare det prinsipielle nå, altså om tinget er for eller imot opphevelse av forbundet, for så å utarbeide retningslinjer senere.

Idrettsstyret vil nedsette et arbeidsutvalg som skal jobbe med retningslinjene og utarbeide en plan for hvordan høydehus og lignende utstyr kan tas i bruk av norske utøvere. Disse retningslinjene vil måtte godkjennes på det ekstraordinære idrettstinget i oktober, og en implementering av det nye regelverket kan ikke skje før det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer