- Utøverne viser stor omsorg for hverandre

Landslagssjefen er stolt av svømmerne.

STOLT: Landslagssjef Petter Løvberg sier han er stolt av hvordan landslagssvømmerne har tatt vare på hverandre etter at Alexander Dale Oen døde. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Matt York / NTB scanpix
STOLT: Landslagssjef Petter Løvberg sier han er stolt av hvordan landslagssvømmerne har tatt vare på hverandre etter at Alexander Dale Oen døde. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Matt York / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svømmelandslaget skjermes og holder sammen i sorgen etter Alexander Dale Oens plutselige dødsfall.

- Jeg er stolt over å lede en slik gruppe og måten den har holdt sammen på i denne situasjonen. Vi ber om respekt for at utøverne ikke vil uttale seg. Jeg tror det har vært riktig, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Han var med på en kort pressekonferanse onsdag. Den startet 06.00 på morgen amerikansk tid og ble holdt utenfor politistasjonen i Flagstaff.

Det er ikke avklart når kisten med Dale Oen kommer hjem til Norge.

- Det er ikke noe klart rundt det. Vi må blant annet følge de retningslinjene som gjelder for dette her, sier lege Ola Rønsen i Olympiatoppen.

- Det har vært en veldig, veldig, veldig sterk opplevelse her borte. For å bruke et bilde må man åpne én og én skuff av gangen. Slik sett er det veldig utfordrende. Utøverne viser stor omsorg for hverandre, og de går inn og ut av sorgen og gråten.

Troppen var ikke utstyrt med hjertestarter på turen. Enkelte andre landslag, blant annet kvinnelaget i håndball, har slikt utstyr med seg.

Landslaget reiser hjem til Norge med det aller første. Troppen hadde tirsdag kveld en minnestund over kameraten, gladgutten og verdensstjernen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer