STOLT: Landslagssjef Petter Løvberg sier han er stolt av hvordan landslagssvømmerne har tatt vare på hverandre etter at Alexander Dale Oen døde. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Matt York / NTB scanpix
STOLT: Landslagssjef Petter Løvberg sier han er stolt av hvordan landslagssvømmerne har tatt vare på hverandre etter at Alexander Dale Oen døde. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Matt York / NTB scanpixVis mer

- Utøverne viser stor omsorg for hverandre

Landslagssjefen er stolt av svømmerne.

Svømmelandslaget skjermes og holder sammen i sorgen etter Alexander Dale Oens plutselige dødsfall.

- Jeg er stolt over å lede en slik gruppe og måten den har holdt sammen på i denne situasjonen. Vi ber om respekt for at utøverne ikke vil uttale seg. Jeg tror det har vært riktig, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Han var med på en kort pressekonferanse onsdag. Den startet 06.00 på morgen amerikansk tid og ble holdt utenfor politistasjonen i Flagstaff.

Det er ikke avklart når kisten med Dale Oen kommer hjem til Norge.

- Det er ikke noe klart rundt det. Vi må blant annet følge de retningslinjene som gjelder for dette her, sier lege Ola Rønsen i Olympiatoppen.

- Det har vært en veldig, veldig, veldig sterk opplevelse her borte. For å bruke et bilde må man åpne én og én skuff av gangen. Slik sett er det veldig utfordrende. Utøverne viser stor omsorg for hverandre, og de går inn og ut av sorgen og gråten.

Troppen var ikke utstyrt med hjertestarter på turen. Enkelte andre landslag, blant annet kvinnelaget i håndball, har slikt utstyr med seg.

Landslaget reiser hjem til Norge med det aller første. Troppen hadde tirsdag kveld en minnestund over kameraten, gladgutten og verdensstjernen.

Et stort svømmestevne i Bergen er avlyst etter Dale Oens bortgang.

(NTB)

Kondolanseprotokoll: Skriv en siste hilsen til Alexander Dale Oen