Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utpekes som RBKs joker

Øyvind Storflor imponerte i sin første kamp fra start for RBK i går, og trener Åge Hareide utelukker ikke at 23-åringen kan bli RBKs hemmelige våpen i kampen om å komme til Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LERKENDAL (Dagbladet): Det var i gårsdagens utgave av adresseavisen at Hareide tok til orde for å ha Storflor som en joker for å sette fart på kontringsspillet i Champions League-kvalifiseringen i La Coruña tirsdag. Med Dagfinn Enerly ute med skade, er Storflor trøndernes raskeste og mest klassiske ving.

- Ja, jeg tar sjansen hvis jeg får den. Men jeg blir jo ingen joker hvis dere røper alt om det nå, smiler Storflor.

I går viste han mot Viking at han duger. I sin første kamp fra start for RBK i karrieren, var han den mest toneangivende spissen i RBKs praktomgang før pause. Han scoret, og hadde et annet skudd på innsiden av stanga. Dessuten spilte han fram Roar Strand med en flott timet pasning som burde blitt mål.

- Ja, det gikk bra. Jeg var litt nervøs i starten, men spilte meg opp. Da jeg scoret var jeg bare utrolig glad. Det var deilig.

Lite tillit

Men RBK-livet har ikke alltid smilt like vidt til Storflor. Under Nils Arne Eggen fikk han lite tillit, og ble leid ut til Moss der han gjorde det skapelig med ni mål og åtte målgivende. Det er bra til å være på et nedrykkslag. Men Storflor var aldri i tvil om å returnere til RBK og Åge Hareide i vinter.

- Nei, aldri. Jeg har vært innstilt på å kjempe meg inn på laget.

Og han roser Hareide.

- Åge har vært flink. Til å gi meg sjanser. Og til å motivere meg.

Det står i grell kontrast til tida hans som ungutt under Eggen.

- Ja, klart. Det var veldig vanskelig å sitte på benken under Nils. Det var det. Men i dag så er det verdt all ventinga og jobbinga, sier Storflor.

Presser på

Storflor mener hans innsats er et bevis på at RBKs yngre garde begynner å melde seg på i kampen om å spille fast på laget.

- Ja, i dag viser vi det. Det er ikke ofte RBK slår Viking 4- 1.

Kollega Jan Gunnar Solli gledet seg på vegne av Stoflor.

- Ja, det er utrolig positivt og viktig for hele RBK at vi unggutta viser oss fram. Vi peser de faste på laget i nakken. Det får alle til å heve seg. I kamp og trening, sier Solli.

Sjøl brukte han to minutter på å lage sitt første mål for serielederen.

- Det var en iskald avslutning. Vanligvis ville jeg fått panikk. Men jeg hadde god tid, og da er det lov og lurt å bruke den tida. Det var en scoring med innsida, både med foten og hodet, sier Solli.

Motivert

Harald Brattbakk gleder seg også på vegne av sine unge medspillere. Sjøl merker han presset. Noe som gjør ham skjerpet og motivert.

- Jeg er veldig trygg på meg selv. Og jeg har en helt annen ro i livet enn jeg hadde som 24- 25-åring. Men jeg merket først og fremst i vinter at den økte konkurransen fikk meg til å ta i litt ekstra på trening. Lysten til å utvikle seg har vært større i år enn på lenge, sier Brattbakk.

Men Storflor har uansett en lang vei fram til Brattbakks utrolige 150 tippeligamål. Storflor har scoret sju for RBK, og ni for Moss.

- Ja, huff. Det spørs om jeg noen gang kommer dit. Det er et stykke, sier RBK-jokeren.

ISKALD: Øyvind Storflor fikk god tid til å sette inn sitt sjuende mål for Rosenborg etter å ha blitt spilt gjennom av Brattbakk. - En utrolig deilig følelse å score i sin første kamp fra start, sier Storflor til Dagbladet.
SOLLIS FØRSTE: Jan Gunnar Solli satte behersket inn sin første scoring for RBK mot Viking i går.