Utrensking på Old Trafford

LONDON (Dagbladet): Kjøpet av PSV-stopper Jaap Stam for den defensive rekordsummen på 137 millioner norske kroner er bare begynnelsen på Alex Fergusons utrensking. Etter en sesong som ender med store skuffelser og ingenting, vil hodene rulle i alle retninger fra Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sikreste veddemålet du kan ta er det Dagbladet og flere engelske aviser skrev om i går: Gary Pallister (33) pensjoneres fra verdens mest eksponerte fotballklubb etter ni år i Fergusons tjeneste, signerer en lukrativ resten-av-karrieren-avtale med enten Bolton eller Middlesbrough og spiller så lenge ryggen tåler det. Men Pallister er bare én midtstopper, og flere må gå.

Blir det David May eller Henning Berg?

- Jeg kan ikke uttale meg om saken. Det eneste jeg kan si er at han (Ferguson) ikke kommer til å ha fem midtstoppere her neste sesong, sier Henning Berg.

Akkurat det har han sagt før. Men tre midtstoppere i tillegg til meget anvendelige Gary Neville virker sannsynlig.

Da står det mellom May og Berg.

David May kom fra Blackburn - akkurat som Henning Berg. Og for å si det som det er - han er mye dårligere. Og langt oftere skadd, også.

Derfor tror de United-kildene Dagbladet snakket med i går at May får reisepass før Henning.

Massivt press

Dennis Irwin (32) er også på vei til roligere omgivelser. Uansett er han under massivt press fra Phil Neville. Og fordi Ferguson vil ha et nytt lag - og John Curtis og Michael Clegg banker på forsvarsdøra - så lar han de eldste gå.

Det gjelder sannsynligvis også Teddy Sheringham (31), som i går ble linket til klubber som West Ham og Crystal Palace - den siste hvis Terry Venables overtar.

Vil fortsette i United

Av de unge som ikke har slått til på samme måte som Scholes, Butt, Beckham og Neville-brødrene, finner du enda en midtstopper - Chris Casper. Han forsvinner også. Og da ender du opp med det spørsmålet jeg har stilt Henning Berg i to uker nå, og som han frykter uten å kunne svare på:

Har du ei framtid på Old Trafford?

- Jeg håper det. Det er i hvert fall her jeg vil spille, sier Drillos-stopperen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer