«Utrent» brasilianer er ny Alfheim-helt

Ble satt på ekstratrening - scoret på to langskudd.

TO LANGSKUDD: Kayke Rodrigues scoret på et frispark og et skudd fra skrått hold. En ny helt er født i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
TO LANGSKUDD: Kayke Rodrigues scoret på et frispark og et skudd fra skrått hold. En ny helt er født i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Tromsø - Odd 3-1.

Da den ferske TIL-spissen Kayke Rodrigues kom til Nord-Norge i sommer, var formen så dårlig at han ble satt på ekstratrening.

I kveld fikk han sjansen fra start for første gang - og det ga full uttelling for «Gutan».

Kayke var helt avgjørende da Tromsø snudde kampen og igjen klatret opp på 2. plass.

- Strålende av Kayke. Han gir oss en scoringsdimensjon vi har savnet, med sine enorme skudd fra distanse, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV 2.

På hjemtur til Brasil Brasilianeren er utlånt til Tromsø, etter et kort opphold i svenske Häcken. Før han kom til Alfheim, var han derimot hjemme i Brasil i en måned - og han var ikke topptrent da han kom.

- Han har gode fysiske ressurser i grunnen, så helt svart er det ikke. Men han har masse å gå på, sa fysisk trener i TIL, Truls Hallen, til Bladet Tromsø for noen uker siden.

I starten hadde han fem timers ekstratrening i uka - både for å forbedre fysikken og for å bli bedre kjent med TIL-spillet.

Men det er ikke bare fysikken Kayke har trent opp. Han jobber selvfølgelig mye med skuddfoten også.

- Jeg trener på langskudd hver dag, og er egentlig ikke overrasket over at de gikk inn. En perfekt kamp av oss. Hele laget spilte bra, sier han til NTB.

Tromsø har blitt kritisert for å være kjedelige, men førsteomgangen på Alfheim i kveld var god - selv om det «bare» ble scoret to mål.

Bentley var i nærheten i innledningen, men det var Peter Kovacs som sendte gjestene i ledelsen, etter 13 minutters spill. Han slo Miika Koppinen i en hodeduell og stanget kula inn.

Kjempetreff Bare åtte minutter seinere utliknet Tromsø denne ledelsen - med et kanonskudd.

Kayke klinte til på et frispark fra rundt 30 meter. Ballen suste rett fram og Arni Gautur Arason nådde ikke bort. Dermed kan det kanskje stilles et spørsmålstegn ved den tomannsmuren islendingen dirigerte.

Men det vil være dårlig gjort mot brasilianeren Kayke å fokusere på dette - han fikk kjempetreff.

- Dette har vært en bra kamp. Tromsø har vært bedre enn oss, men vi er ålreit med, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo til TV 2 i pausen.

Dupp fra 25 Etter 63 minutter viste Kayke fram skuddfoten igjen.

Ingen kanon denne gangen, men et skrudd skudd fra rundt 25 meter. Arason sto på 4-5 meter og klarte ikke slå unna ballen som duppet ned midt i mål.

- Jeg så ikke så mye til ham ellers i kampen, men han avgjør jo kampen med to sinnssyke skudd, sier Fagermo.

George Mourad punkterte kampen 12 minutter før slutt, da han tuppet inn et innlegg fra høyresida.

Dermed er TIL to poeng foran Vålerenga - som skal møte Sandefjord mandag - og luke ned til lagene utenfor medaljeplassene er økt.

- Dette var årsbeste, vi mangler bare to-tre mål så hadde det vært fullkomment. Vi skaper mye og har et bra trøkk, sier Høgmo.

NB! Seieren var bare Tromsøs andre på de åtte siste kampene.