Utrent?

Anna Kournikova hører ikke til blant tennisens fysiske elite, mener en tidligere Wimbledon-mester.

Det er den tidligere Wimbledon-mesteren Pat Cash som mener dette. Australieren er for tida trener, og går hardt ut mot nivået i kvinnetennisen.

Bare et fåtall av jentestjernene slipper unna Cashs vurdering: De må trene vekk mer fett.

Han trekker fram 80-tallets helter som Chris Evert Lloyd og Martina Navratilova som eksempler på hvilken fysikk ei tennisjente bør ha.

- De var ekstremt veltrente og jobbet hardt. Nå til dags kan jentene slappe av og likevel tjene millioner, sier Cash til The Sun.

Ifølge Cash er det bare søstrene Serena og Venus Williams og franske Amelie Mauresmo som holder mål.

Fysikken til jenter som Kournikova og Martina Hingis blir ikke godkjent av Cash. Han går ekstra hardt ut mot tidligere verdensener Lindsay Davenport.

- Se på Lindsey Davenport. Hun er ei stor jente. Når du ser på henne tenker du: «Ingen sjanse for at hun er en tennisspiller. La henne være med i kulestøting», sier Cash.

Australierens kommentarer går helt sikkert ikke ubemerket i tennissirkuset, som åpner Australian Open i Cash' hjemland neste uke.

For tre år siden ble en annen Wimbledon-mester, Richard Krajicek, nødt til å be om unnskyldning til flere av tennisjentene. Nederlenderen kalte flere av stjernene «store, late griser».

(Dagbladet.no)

UTRENT? Anna Kournikova.