- Utrolig at han får lov

Idrettssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, får kritikk for sine mange utenlandsreiser de siste åra.

KRITISERT: Idrettssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, er ofte å se på ulike internasjonale stevner. Nå blir forbundet kritisert for å reise verden rundt i stedet for å bruke ressursene på norske klubber. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KRITISERT: Idrettssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, er ofte å se på ulike internasjonale stevner. Nå blir forbundet kritisert for å reise verden rundt i stedet for å bruke ressursene på norske klubber. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes man har mistet retningssansen på hvor veien skal gå for tennissporten i Norge.

Det sier tennistrener og arrangør, Thomas Wettergreen til Dagbladet og retter pekefingeren mot idrettssjef Øivind Sørvalds reisevirksomhet.

Siden 2016 har Sørvald vært på 31 jobbreiser utenfor Norge. Det viser reiseregningene til Norges Tennisforbund som Dagbladet har fått innsyn i. Formålet med disse reisene er i all hovedsak internasjonale møter og konferanser.

I den samme perioden har mannen med det overordnede sportslige ansvaret i tennisforbundet bare vært på åtte besøk til norske klubber. Det forrige tilbake i mars 2018.

- Jeg synes den prioriteringen er helt meningsløs og jeg forstår ikke at ingen har stilt spørsmål ved hva slags bruk av ressurser dette er. Vi trenger alle disse ressursene ut til klubbene i Norge, sier Wettergreen.

Kritiserer prioriteringene

Idrettssjefen er ansvarlig for gjennomføringen av forbundets trenerutdanning og tennisskole. Likevel viser reiseregningene for de siste fire åra at Sørvald bare har holdt to trenerkurs i denne perioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer