- Utrolig at ingen av dem gikk i mål

Djurdjic med to i tverrliggeren da det meste gikk imot FKH på Ullevaal.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Haugesund 2-1.

Vålerenga var interessert i å hente Haugesunds gode angriper Nikola Djurdjic (25) før sesongen. På Ullevaal viste han hvorfor Oslo-klubben har siklet på hans tjenester og egenskaper:

På innlegg fra spisskollega Alexander Søderlund 14 minutter ut i kampen vippet Djurdjic over en utrusende Lars Hirschfeld i VIF-målet, men ballen traff tverrliggeren og spratt ut igjen. Angriperen fikk så vidt hodet på returen, men avslutningen fikk over og til side for målet.

En vanvittig dobbeltsjanse som burde gitt Haugesund ledelsen i kampen.

Marginer imot Samme mann fikk æren av å sende gjestene i ledelsen seinere i omgangen. Like etter at Haugesund var nede i ti mann som følge av Martin Bjørnbaks felling av Marcus Pedersen som bakerste mann, fikk Haugesund straffe på Dawda Leighs klønete felling av Tor Arne Andreassen.

Djurdjic omsatte skuddet fra 11-meteren enkelt i mål.

Sju minutter før ordinær tid kunne 25-åringen doblet ledelsen og avgjort kampen til gjestenes fordel. Etter et herlig friskt raid på venstresida gikk han for en lobb fra rundt 20 meter. Ballen gikk i bue over Hirschfeld, men igjen sto tverrliggeren i veien for nettsus.

Det var en prestasjon som fortjente en bedre skjebne.

Skuffelse I neste angrep utlignet Vålerenga.

JUBLET BARE ÉN GANG: Nikola Djurdjic (midten) kunne juble for straffescoring, men fortvilte over de to tverrliggertreffene som kunne sørget for at Haugesund hadde reist fra Ullevaal med tre i stedet for null poeng.Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
JUBLET BARE ÉN GANG: Nikola Djurdjic (midten) kunne juble for straffescoring, men fortvilte over de to tverrliggertreffene som kunne sørget for at Haugesund hadde reist fra Ullevaal med tre i stedet for null poeng.Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

Så tilfeldig kan marginene vippe en kamp i den ene eller andre retningen.

FKH-spissen ergret seg over at marginene ikke var på hans side i de situasjonene.

- Jeg var veldig nære to ganger. Det er utrolig at ingen av dem gikk i mål, sier Nikola Djurdjic til Dagbladet.

Vålerenga kom tilbake i kampen, og med to scoringer på de sju siste minuttene fikk Vålerenga til syvende og sist med seg alle tre poengene i seriepremieren.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg synes vi fortjente minst ett poeng i dag, sier Djurdjic til Dagbladet.

- Nå håper jeg virkelig at vi reiser oss og tar tre poeng neste uke i stedet.

- 99 prosent interessert Angriperen har, via media, fått med seg at han var i Vålerengas søkelys før årets sesong. Hvorfor det aldri materialiserte seg i noe vet han ikke. Men Djurdjic legger ikke skjul på at han er smigret over interessen fra Vålerenga.

- Overgangen ble aldri noe av. Det er alt jeg vet, sier han til Dagbladet.

- Ville du vært interessert i en slik overgang?

- Jeg tror 99 prosent av spillerne i Tippeligaen, som ikke spiller for Rosenborg eller Vålerenga, er interessert i å gå til de to klubbene. Det kunne vært en fin klubb å spille for, men akkurat i dag liker jeg dem ikke, smiler Nikola Djurdjic.

- Har Haugesund priset deg for høyt, slik at ingen norske klubber har råd til å kjøpe deg?

- Hehe, det er problemet når man spiller bra. Da kan klubben kreve hva de vil. Men jeg tror Haugesund vil være fornuftig. De ønsker meg all lykke i karrieren, så om den rette klubben kommer med et rett tilbud, så tror jeg de vil la meg gå med et smil, sier han.

Angriperen har kontrakt med Haugesund ut neste sesong, og han er blitt enig med klubben om at han iallfall blir fram til sommeren.