«Utrolig at jeg nå står og forteller Ryan Giggs hva han skal gjøre»

Solskjær forteller om livet i United.

MANCHESTER/OSLO(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er ferdig med sin første sesong som trener i Manchester United, og selv om Sir Alex Ferguson fortsatt er kongen på treningsfeltet har nordmannen begynt å bli varm i trøya.

Roser veteranene

Enten det er gamlekara som har vært der i evigheter eller sesongens nye innkjøp hører de på nordmannen. Selv om Solskjær selv synes det kan være litt rart å sjefe rundt spillerne som tok imot ham da han kom til klubben for ti år siden.

- Da jeg kom til klubben hadde de vunnet The Double. Det er ganske utrolig at jeg nå står og forteller Ryan Giggs hva han skal gjøre som venstreving., sier Solskjær til Dagbladet.no

Nordmannen kan ikke rose veteranene nok - Ryan Giggs, Gary Neville, Paul Scholes - de har nesten alltid vært der, og de har alltid reist seg når folk har trodd stjernene deres har vært i ferd med å slukne. 

- De er typene som hører etter. Kanskje har han et poeng? De tar ting innover seg. De konsentrer seg alltid om å ta ut maks av potensialet sitt. Ryan - han har vunnet seriemesterskapet ti ganger - og fortsatt jobber han for å være her så lenge han kan. sier Solskjær til Dagbladet.no. 

Jobbet hardt

Han har spesielt stor respekt for innsatsen til høyreback og kaptein Gary Neville, som har brukt så godt som hele sesongen på å komme tilbake fra en kneskade

LÆREMESTER: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney lytter flittig når Ole Gunnar Solskjær instruerer. Foto: SCANPIX
LÆREMESTER: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney lytter flittig når Ole Gunnar Solskjær instruerer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Han har stått på og trent så hardt. Så hardt som jeg håper at jeg trente det, sier Solskjær.

Trenerkollegaer?

Når tiden til slutt tar igjen de gamle lagkameratene, ser ikke Solskjær bort fra at de fortsetter som kollegaer. Han kan røpe at både Neville, Scholes og Giggs vurderer å følge ham inn i trenergjerningen.

- Ja, de lurer på hvordan det er å være trener. Vi kjenner hverandre veldig godt. De vet at de ikke har mange åra igjen. Det blir de nok trenere av dem også. De tenker på trenerutdannelsen, forteller en åpen Solskjær.

Favorittspillerne

Den tidligere Clausenengen- og moldespilleren er takknemmelig for de mange opplevelsene med klubben. For muligheten til å spille med og lære av verdens beste.

Derfor er det ikke lett å komme opp med én favorittspiller.

- Det er vanskelig. Jeg har spilt sammen med så mange typer. Jeg har hele tida sagt at dersom jeg skulle valgt en så hadde det vært Roy Keane. Men så har jeg også sagt at han Paul Scholes, han hadde i hvert fall vært på laget mitt. Ryan Giggs har vært verdens beste ving i mange år.

HARD SJEF: Det hjelper ikke å være Premier Leagues beste spiller. Når Ole Gunnar Solskjær ber deg om å løpe, løper du. Foto: Keith Hammett
HARD SJEF: Det hjelper ikke å være Premier Leagues beste spiller. Når Ole Gunnar Solskjær ber deg om å løpe, løper du. Foto: Keith Hammett Vis mer

- Ronaldo, høyreving, verdens beste. Edwin van der Sar, kommer inn like ydmyk som en 22 åring, men med erfaring som en 37-åring og et Champions League-mesterskap fra før. Wayne Rooney som veit at dersom han scorer flere mål så er han oppe i kategorien til Ronaldo han også. Og så har du Cantona...

- Jeg kan nesten ikke utelukke noen. En kan ikke sammenlikne hvem er den beste. Jeg har vært priviligert som har spilt sammen med dem, sier Solskjær til Dagbladet.no.

«Utrolig at jeg nå står og forteller Ryan Giggs hva han skal gjøre»
TRENER: Eks-spissen er raskere enn Ferguson med kjeglene.
MÅLSCORER: Ole Gunnar Solskjær scoret til sammen 126 mål for Manchester United.