Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig av Solskjær

LONDON (Dagbladet): - Den mannen er en naturlig avslutter, sa George Graham, og de andre fotballekspertene jublet med. Ole Gunnar Solskjær var den store forskjellen da United slo Charlton borte i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En førsteberøring av fotballen kan være småpoetisk. I det 33. minutt i går: Roy Keanes 40 meters pasning. Solskjær inn bak backen. Tok ballen i venstresteget, og så en høyreskru i det lengste hjørnet.

- Han utnyttet en kvartsjanse da han scoret sitt andre mål. Ferguson har sagt mange ganger at den mannen er en naturlig avslutter, jeg kan ikke si annet enn at det stemmer, sa George Graham, tidligere Tottenham-manager, nå kommentator på Sky Sports.

Nordmannens to mål var det som hevet denne kampen opp fra det lettere ordinære.

Charlton var taktisk kloke, men dessverre sjelden farlige. Solskjær derimot var farlig nok.

Hans første mål var av mesterklasse fra start til mål.

United brøyt et Charlton-angrep. Kaptein Roy Keane hadde ballen på egen banehalvdel, sendte en pasning på rundt 40 meter. På tvers. Magisk. Solskjær trålet seg inn bak Mark Fish. Resten har du allerede lest.

- Hans førstetouch og avslutning var utrolig, sa manager sir Alex Ferguson etter kampen.

Glad Ole

Solskjær sa dette om kampen og målene:

- De presset oss i 2. omgang, og jeg er glad vi klarte å få med oss tre poeng. Vi visste på forhånd at Charlton borte er vanskelig. I fjor ledet vi 3- 1 her, men det endte uavgjort, sa Solskjær, som i det 74. minutt scoret sitt andre.

Igjen var det Roy Keane som la pasningen. Denne gangen til Ryan Giggs. Han tverrvendte og dyttet vekk en Charlton-forsvarer. Dommeren dømte ikke frispark, og Giggs fyrte av med venstrebeinet.

Målvakten reddet mesterlig, men ga en retur. Denne utnyttet Solskjær - slik nesten bare han kan i gode øyeblikk. Fra skrått hold, med en pesende forsvarer foran seg.

Gjør det vanskelig

- Vi skapte ikke så mange sjansene i denne kampen, derfor er det viktig å ta vare på de jeg får.

Charlton kunne ha snudd det hele, men de skapte bare én sjanse i løpet av 90 minutter. Målet de fikk, ble feilaktig annullert for offside på stillingen 0- 1.

- De gjorde det veldig vanskelig for oss i denne kampen, jeg slappet ikke av før etter 90 minuttter, sa sir Alex Ferguson. Skotten som har bestemte seg for å fortsette som United-manager. Kontrakten på tre nye år er foreløpig ikke signert.

Solskjær svarte sjølsagt ja på spørsmålet om han var fornøyd med at Ferguson skulle fortsette.

- Sikker på laget?

- Nei, men jeg prøver å gjøre det vanskeligst mulig for manageren å ikke bruke meg i neste kamp, sa Ole.

SUPER-SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær og Roy Keane var dagens United-menn mot Charlton. Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart