Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mjøndalen tuktet Molde:

- Utrolig bittert

Mjøndalen og Christian Gauseth fikk alle tidersn mulighet til å ta med seg poeng borte mot Molde. Slik gikk det med fire av kampene i Eliteserien.

HELTEN: Moldes keeper Andreas Linde redder straffen til Christian Gauseth i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion. Vis mer

Molde - Mjøndalen 2-1 (2-0) - Odd - Haugesund 0-0 (0-0)
Sandefjord - Sarpsborg 08 0-2 (0-2) - Strømsgodset - Kristiansund 2-2 (0-2)

Molde - Mjøndalen 2-1

Erling Moe valgte å benke både Magnus Wolf Eikrem og Leke James til oppgjøret mot Mjøndalen, uten at fjorårets seriemester ikke var særlig preget av det.

I løpet av et par intense minutter på Aker stadion i førsteomgang nærmest avgjorde moldenserne kampen. Først var det Fredrik Aursnes som viste frem skuddfoten. Fra 18-19 meter banket midtbanegeneralen ballen knallhardt i mål bak Mjøndalen-keeper Makani.

Bare to minutter senere var ledelsen doblet. Etzaz Hussain chippet ballen inn i feltet og Erling Knudtzon flikket ballen videre til John Kitolano. Molde-backen banket til på volley og fikk et realt treff. Makani var sjanseløs i Mjøndalen-buret og vertene kunne juble.

Etter pause skulle Mjøndalen, som har hatt en god start på sesongen, melde seg på igjen i rosenes by. Bruntrøyene fikk frispark i god posisjon og den nederlandske midstopperen Quint Jansen velger skudd. Frisparket skifter retning i muren og får forbi Linde i Molde-målet.

Med baklengs i dagens kamp har Molde sluppet inn i fem av seks kamper så langt. Det er tall som de regjerende seriemesterne garantert ikke er fornøyd med.

Med under fem minutter igjen av kampen rives gjestenes Vetle Dragsnes ned inne i Moldes sekstenmeter. Mjøndalen får et helt riktig idømt straffespark, men fra elleve meter klarer ikke tidligere Molde-spiller Christian Gauseth å holde hodet kaldt.

Marcus Holmgren Pedersen fikk det gule kortet, men skulle kanskje hatt det røde kortet.

Til Eurosport etter kampen var det en skuffet Vegard Hansen som måtte innse at alle poengene ble igjen i rosenes by, til tross for at gjestene til tider var jevngode med fjorårets seriemester.

- Det er sånt som skjer. Utrolig bittert. Jeg synes synd på Christian, men er det en som takler det, så er det han.

- Vi hadde noen kjempesjanser til å utligne. Jeg er stolt over innsatsen vi legger ned, sa Hansen til Eurosport.

Mål: 1-0 Fredrik Aursnes, 2-0 John Kitolano, 2-1 Quint Jansen

Eliteserien:
Bodø/Glimt660024-618
Molde651016-716
Kristiansund624015-910
Brann63129-1010
Strømsgodset62319-99
Vålerenga62319-109
Mjøndalen62227-68
Stabæk52217-68
Haugesund62226-108
Odd621310-87
Rosenborg51225-65
Viking61237-115
Sandefjord61144-114
Sarpsborg61056-83
Start60337-143
Aalesund60339-193

Odd - Haugesund 0-0

Det var en sjansefattig og kjedelig førsteomgang i Skien. Haugesund var det laget som kom til tre gode muligheter, med Christoffer Velde i spissen.

Velde kom seg fri fra Odd-stopper Steffen Hagen og avsluttet fra spiss vinkel etter omtrent halvpsilt omgang. Velde avsluttet langs bakken, og tvang Sondre Rossbach til å gjøre en meget kvalifisert benparade.

Andreomgangen fortsetter i samme spor, men i sluttminuttene får hjemmelaget en kjempemulighet til å sikre de tre poengene.

Etter en del klabb og babb i feltet hiver Jørgensen seg rundt og banker til fra 16 meter. Ballen går på undersiden av tverrligger og ned på streken og hjemmelagets spillere vil selvfølgelig ha scoring.

TV-bildene klarte ikke å gi et entydig svar, men i Eurosports FotballDirekte var Kjetil Rekdal sikker i sin sak.

- Det er ikke noe å diskutere engang, slo han fast.

Sandefjord - Sarpsborg 08 0-3

På bursdagen til Sarpsborg-trener Mikael Stahre skulle østfoldingene endelig få hull på byllen. Blåtrøyene som ikke hadde tatt noen poeng før kveldens kamp til tross for lovende prestasjoner, var revansjesugne på besøk hos Sandefjord.

Først var det den spennende unggutten Ismaila Coulibaly som sendte blåtrøyene til himmels med et kunstverk. Anton Salétros slo en corner inn på første stolpe der Coulibaly kom møtende med et hælspark. Uten at ballen er i bakken sendte han den i en lekker bue over keeper.

Se målet her:

Og det var en annen lovende spiller i blå trøye som skulle doble gjestenes ledelse. Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen kom rundt på venstre og slo inn i boks. Innlegget er egentlig ikke all verdens, men vertenes Sander Moen Foss bomma på ballen. Da falt den i føttene til Strand Larsen som kunne snu seg og score sikkert.

Med ti minutter igjen slår Sarpsborg spikeren i kista. Salétros spilte Joachim Soltvedt alene med keeper og Soltvedt er iskald når han setter inn 3-0.

Mål: 0-1 Ismaila Coulibaly, 0-2 Jørgen Strand Larsen, 0-3 Joachim Soltvedt

Strømsgodset - Kristiansund 2-2

Kristansund har hatt en god start på sesongen og så ut til å ha hellet med seg borte mot Strømsgodset også. Amahl Pellegrino forfulgte et langt oppspill og Godset-keeper Viljar Myhra kom ut utenfor 16-meteren for å fange ballen.

Keeperen feilberegna og ballen spratt utenfor streken før Pellegrino pirket ballen forbi han og satt den enkelt i tomt bur.

I Eurosports FotballDirekte trodde Bernt Hulsker knapt hva han så.

- Ja, det er er jo en kapital blunder av Viljar Myhra. Viljar Myhra har vært god for Godset i sesongstarten, men det er rett og slett en misforståelse. Ikke bra, slo den tidligere Eliteserie-spissen fast.

Tabben ser du her:

MÅLTYV: Lekende lett for Pellegrino. Video: Fotball Media Vis mer

Men kort tid etter trenger ikke Pellegrino flaks for å doble ledelsen for gjestene. Kristiansund fikk et frispark et stykke utenfor feltet som Pellegrino la inn i feltet. Niklas Gunnarsson headet ut av feltet, men bare rett til Pellegrino som lot ballen sprette en gang før han banka den i tverrligger og inn helt oppe i vinkelen.

Se perlen her:

LANGSKUDD: Pellegrino gjør det igjen. Video: Fotball Media Vis mer

Like etter sidebyttet banket Johan Hove nytt liv i kampen. Unggutten mottok ballen på omtrent 20 meter og banket en markkryper uttakbart ned i hjørnet bak Sergine Mbaye i Kristiansund-buret.

Strømsgodset kjempet desperat etter poeng hjemme på Marienlyst og med et snaut kvarter igjen utligner Godset. Etter en del klabb og babb i Kristiansund-feltet triller ballen ut til hjemmelagets Moses Mawa og spissen kan skyve inn utligningen.

Mål: 0-1 Amahl Pellegrino, 0-2 Pellegrino, 1-2 Johan Hove, 2-2 Moses Mawa

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!