Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig deilig å score på en så dårlig dag

Sæternes og VIF stjal med seg seieren i Bergen.

STUPTE INN SEIEREN: Bengt Sæternes (liggende) kom seg foran Bjørnar Holmvik (nr. 26) og stupte inn seiersmålet mot gamleklubben Brann.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
STUPTE INN SEIEREN: Bengt Sæternes (liggende) kom seg foran Bjørnar Holmvik (nr. 26) og stupte inn seiersmålet mot gamleklubben Brann.Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

||| BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Vålerenga 1-2.

Det er av sine egne man skal ha det.

Nå er ikke Vålerenga-trener Martin Andresen og spiss Bengt Sæternes akkurat Branns egne, men de var særdeles populære mellom de sju fjell. Da de spilte i klubben.

I kveld er nok ikke populariteten like stor på Fotballpuben i Bergen sentrum - etter at Vålerenga tok med seg alle tre poengene takket være et Sæternes-mål rett før slutt. Steinar Nilsen var tydelig misfornøyd da Dagbladet møtte ham etter kampen.

- Dette var veldig skuffende, vi spiller en av de svakeste kampene på mange måneder. Vi finner aldri roen vi skal ha og mister fullstendig hodet på scoringene. Det var mange av oss som hadde en dårlig dag på jobben i dag, sier han.

- Ønsket ikke såre noen
Mannen som stjal all oppmerksomhet minuttet før slutt, Bengt Sæternes, var heller ikke fornøyd med sitt lags prestasjon. Resultatet var han derimot strålende fornøyd med.

AVGJORDE: Luton Shelton scoret førstemålet til Vålerenga og Bengt Sæternes sikret tre poeng 90 sekunder før ordinær tid var over. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
AVGJORDE: Luton Shelton scoret førstemålet til Vålerenga og Bengt Sæternes sikret tre poeng 90 sekunder før ordinær tid var over. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Det ble en slitekamp for meg og laget, jeg fikk kjørt meg skikkelig i dag. Jeg kjente tidlig at jeg var tung i beina og sånn sett var det utrolig deilig da jeg scoret på en så dårlig dag.

Den tidligere Brann-helten hadde en tendens til å score mot Vålerenga da han spilte for Brann. Derfor var det nestens skjebnens ironi da han senket gamleklubben rett foran den harde kjernen av Brann-supporterne bare minuttet før slutt. Sæternes var forsiktig med jublingen og utdypet etter kampslutt:

- Jeg jublet litt først, men snudde meg fort. Jeg er veldig glad for tiden jeg hadde her og har respekt for folk her på stadion. Jeg jublet selvfølgelig for at Vålerenga scoret, men ønsket ikke å såre noen. Det er alltid morsomt å spille her, men det ga meg ingen ekstra glede å score her eller noe, sier han.


Tror Martin er ferdig

Det var flere tidligere Brann-personligheter som var tilbake på Stadion, søndag kveld. Vålerengas trener, Martin Andresen, istemte Bengt Sæternes og synes begge lag leverte en middels kamp.

- Dette var en av de svakeste kampene i år og vi kom ikke opp mot mer enn 85 prosent i dag. Det er alltid morsomt å spille her i Bergen og det var en fin test for de unge gutta på laget.  Jeg synes kampen var jevn så det var deilig å vinne, sier han.

Andresen lot seg heller ikke lure ut på viddene ved spørsmål om hans egen spillerfremtid.

- Dette er det blitt spurt om så mange ganger før og jeg kommer til å si ifra når det blir klart. Nå ønsker jeg å konsentrere meg om resten av sesongen, sier han lattermildt.

Bengt Sæternes var imidlertid ikke like taus som sjefen og slang en kjapp kommentar før han gikk i dusjen:

- Jeg tror ikke han kommer til å spille, avsluttet han.

Spilte for medalje
Det var duket for et fartsfylt oppgjør da Brann tok imot Vålerenga på Stadion, i kveld. Med seier kunne Brann klatre opp i ryggen på Stabæk, som gikk på et stygt tap i Molde dagen før. Før kampen var det også en stemning på tribunene som tilsa at dette var en kamp ingen av supporterne ville tape.

GOD GRUNN TIL Å SMILE: Martin Andresen (t.v.) hadde god grunn til å smile etter Vålerengas fjerde strake seier i Tippeligaen.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
GOD GRUNN TIL Å SMILE: Martin Andresen (t.v.) hadde god grunn til å smile etter Vålerengas fjerde strake seier i Tippeligaen.Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Til tross for god stemning var det en relativt tam førsteomgang i Bergen. Brann startet best og Erik Huseklepp var som vanlig toneangivende for de røde. Det var derfor ingen overraskelse at det var nettopp Huseklepp som kom til kampens første mulighet etter drøyt ti spilte minutter.

Lysluggen fintet seg forbi et par Vålerenga-forsvarere, men skuddet fra spiss vinkel ble for enkelt og endte rett på Troy Perkins.

Jevnspilt
Det var lite som tydet på at spillerne så på kampen som et hatoppgjør, og bortsett fra et par sedvanlige tøffe taklinger fra henholdsvis Kristofer Hæstad og Rodolph Austin, gikk det gemyttlig for seg på Stadion.

Etter 30 minutter måtte Hassan El Fakiri ut med en strekk i låret for hjemmelaget og han ble erstattet av Diego Guastavino. Ett minutt senere smalt det:

Harmeet Sing mottok ballen på venstre kant, så opp, og slo et innoverskrudd innlegg mot første stolpe. Der dukket den hittil usynlige Luton Shelton opp og lynspissen stusset ballen ned i nærmeste hjørne. Kenneth Udjus i Brann-målet klarte ikke å kaste seg ned og dermed gikk Vålerenga opp i ledelsen, 0-1.

SCORET OG TRAFF TVERRLIGGEREN: Petter Vaagan Moen utliknet og så traff han tverrliggeren. Dessverre for Brann avgjorde Bengt Sæternes rett før slutt. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX
SCORET OG TRAFF TVERRLIGGEREN: Petter Vaagan Moen utliknet og så traff han tverrliggeren. Dessverre for Brann avgjorde Bengt Sæternes rett før slutt. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Dette tente Vålerenga og bare to minutter senere fikk Vålerenga en ny sjanse. Morten Berre smalt til fra 16 meter, men denne gangen fikk Udjus blokkert skuddet og Brann slapp med skrekken. Diego Guastavino viste seg frem et par ganger mot slutten av omgangen med god teknikk og fint driv, men det ble med forsøkene fra Brann. Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-1.

Brann rett i angrep
Det kunne se ut til at Brann hadde skjønt alvoret i pausen og det gikk bare to minutter av andre omgang før Brann og Eirik Bakke fikk sin første mulighet. Bakke fikk imidlertid innlegget litt bak seg og forsøket endte til side for mål.

Etter drøyt 15 av andre omgang så det ut til at Vålerenga hadde god kontroll. Brann hadde ballen mest, men Vålerenga lå kompakt i forsvar og frustrerte det kravstore hjemmepublikummet. Etter 64 minutter fikk de svar av hjemmelaget.

Petter Vaagan Moen og Erik Huseklepp kombinerte lekkert da Vaagan Moen slo Huseklepp - trolig i offsideposisjon - fri ned mot venstre dørlinje. Huseklepp så opp og slo ballen tilbake mot Vaagan Moen på åtte meter med venstrebeinet og kantspilleren hadde få problemer med å styre inn utlikningen med høyrebeinet.

Vålerenga-spillerne ville ha offside på Huseklepp og det kunne se ut til at de hadde rett. Dommer Roy Helge Olsen godkjente likevel scoringen og dermed stod det 1-1 i Bergen.

Heit Vaagan Moen

Etter utlikningsmålet åpnet kampen seg mer opp i Bergen og begge lag skapte sjanser. Mannen bak utlikningsmålet, Petter Vaagan Moen, hadde tydelig fått blod på tann og kvarteret før slutt smalt det igjen fra "Mjøsas Beckham". Moen dunket til med godfoten fra 25 meter og ballen smalt i tverrliggeren over Troy Perkins i Vålerenga-målet. Den hadde Perkins aldri i verden tatt hvis ballen hadde gått et par centimeter lavere.

Nå svingte det i Bergen. Minuttet senere fikk Vålerenga en god sjanse da Harmeet Singh nok engang la et farlig innlegg. Denne gangen var det Bengt Sæternes som fikk sjansen på hodet, men han klarte ikke å kopiere Shelton fra første omgang og headingen endte over.

Det så ut til å ende uavgjort i Bergen, men ett minutt før slutt fikk Brann et slag midt i ansiktet av en gammel lagkamerat:

HODERYSTENDE: Steinar Nilsen var veldig skuffet over måten Brann framsto mot Vålerenga.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
HODERYSTENDE: Steinar Nilsen var veldig skuffet over måten Brann framsto mot Vålerenga.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Morten Berre stusset ballen inn i feltet etter et innlegg og på bakerste stolpe lurte den gamle Brann-helten Bengt Sæternes. Brann-forsvaret klarte ikke å demme opp for kraftspissen og Sæternes headet ballen bak en sprellende Kenneth Udjus. For en avslutning på kampen i Bergen! Brann-fansen er i harnisk og begynte umiddelbart å forlate stadion.

Brann klarte aldri å slå tilbake og dermed endte det 1-2 i Bergen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media