Oslo  20110326.
EM-kvalifisering i fotball på Ullevaal stadion Norge - Danmark lørdag kveld. Jubel Erik Huseklepp (midten) etter scoring.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Oslo 20110326. EM-kvalifisering i fotball på Ullevaal stadion Norge - Danmark lørdag kveld. Jubel Erik Huseklepp (midten) etter scoring. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Utrolig deilig å se den gå inn

Huseklepp reddet Norge da det så ut som verst mot Danmark. - Den kan bli avgjørende, sier Drillo.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): • Norge - Danmark 1-1.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen snakket om en unik sjanse for Norge før kampen mot Danmark på Ullevaal i kveld.

Med seier over danskene ville Norge toppet kvalikgruppa med full pott, og minst en gummistøvel ville vært i neste års EM i Ukraina/Polen.

Men etter ukevis med lidenskapelig oppladning til det skandinaviske møtet med en av våre erkefotballfiender, så det lenge ut til at lørdagskvelden skulle ende i et stort antiklimaks.

Tretten oppløftende åpningsminutter i første omgang var et fjernt minne, og Dennis Rommedahls fantastiske volleyscoring så ut som nok til å sende de tilreisende supporterne til himmels.

Norge maktet lenge ikke å true danskene, og folk var utålmodige da de første grepene fra den norske benken kom med under et kvarter igjen å spille.

UTLIGNET: Erik Huseklepp feirer etter å ha satt inn utlikningen. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UTLIGNET: Erik Huseklepp feirer etter å ha satt inn utlikningen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Norske fans ventet ikke forgjeves.

For da innbytter Daniel Braaten spilte Erik Huseklepp på blank etter bare å ha vært på banen et løp eller to, og Huseklepp vred ballen rundt Thomas Sørensen til utlikning - da fikk vi nok et bevis for hvorfor man snakker om Drillo-magi.

- Utrolig kjekt å se den gå inn. 1-1 er mye bedre enn 0-1. Jeg trakk innover og skrek tilbake til Daniel at jeg var ledig. Og det var utrolig deilig å se den gå inn, sa Huseklepp til TV2 etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellomfornøyd Landslagssjefen var mellomfornøyd etter kampen.

- Det var veldig viktig å få utligninga. Den kan kan bli avgjørende, sa Drillo til TV2.

- Fornøyd etter å ha ligget under 1-0 så lenge. Vi var dårlige i første omgang. Bedre i andre, men er fremdeles litt skuffa over prestasjonen. Greit med ett poeng.

Han mener at Norge gjorde uvanlig mange feil enn det de har gjort tidligere i kvalifiseringen.

DRØMMETREFF: Dennis Rommedahl løper jublende avgårde etter å ha sendt danskene i ledelsen med et herlig volleyskudd. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DRØMMETREFF: Dennis Rommedahl løper jublende avgårde etter å ha sendt danskene i ledelsen med et herlig volleyskudd. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Vi gjorde en del feil som Danmark har gjort tidligere. Balltap på egen halvdel og slikt.

Nervøse åpningsminutter Lagene åpnet med den forsiktigheten man kunne forvente med tanke på hvor mye denne kampen betyr, men det var Norge som kom til det første som liknet en farlighet.

Espen Ruud var fint framme på høyrekanten flere ganger de første minuttene, og etter fem slo han et godt, lavt innlegg som Moa kunne luktet litt tidligere enn han gjorde. Danskene klarerte til corner.

Ruud var mannen bak Danmarks første mulighet også.

Et dårlig forsøk på å dunke ballen langt opp i banen endte i beina til mye omtalte Christian Eriksen, som var bare en Kjetil Wæhler-retningsendring unna å vri ballen i Rune Almenning Jarsteins venstre hjørne.

Dansk perle Kvarteret var snart spilt, og det begynte å bli nervøst i de norske delene av Ullevaal Stadion - for Danmark var i ferd med å koble et lite grep om kampen.

Det kunne fort stått 0-1 etter 20 minutter, da allerede et par ganger nevnte Espen Ruud så vidt fikk berørt et innlegg fra Dennis Rommedahl så det ikke nådde Nicklas Bendtner på bakre stolpe.

Og etter 26 minutter smalt det - skikkelig.

Drømmetreff: Dennis Rommedahl fyrer avgårde målet som ga 1-0. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Drømmetreff: Dennis Rommedahl fyrer avgårde målet som ga 1-0. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Norge ga bort et hjørnespark, og slurvet voldsomt i forsøket på å rydde det unna.

John Arne Riise fikk det siste hodetreffet på ballen, men det fikk den ikke lenger enn til Dennis Rommedahl, som klinket til på hel volley fra 25 meter.

32-åringen fikk drømmetreff med utsiden av høyrefoten, og skrudde kula i en vakker bue forbi Rune Jarstein og i hjørnet.

Danmark i føringen med stil.

Norge fikk beholde ballen mer etter dette, og prøvde å jobbe seg inn i omgangen igjen.

Moa kunne gjort mer ut av sjansen han fikk ti minutter før pause, da Thomas Sørensen bommet i feltet på en corner og den norske spissen plutselig hadde ballen i beina, men han klarte ikke å få unna noen ordentlig avslutning.

NÆRE: Så nære var Christian Eriksen scoring for Danmark. Heldigvis for Norge gikk skuddet via Kjetil Wæhler og til corner. Foto: Erik Helland Urke / Dagbladet
NÆRE: Så nære var Christian Eriksen scoring for Danmark. Heldigvis for Norge gikk skuddet via Kjetil Wæhler og til corner. Foto: Erik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

0-1 til pause.

Til angrep i andre Norge presset høyere i andre omgang, og fikk nesten betalt etter 53 minutter.

Brede Hangeland stusset et langt innkast fra John Arne Riise bakover i feltet, Kjetil Wæhler forlenget stussen, og igjen var Moa mannen med ballen på bakre stolpe.

Hannover-spissen forsøkte å lobbe over en utrusende Thomas Sørensen, men keeperen var for våken. Ingen kom på returen.

Norge virket friskere nå, men danskene viste tenner på overgangene.

60 minutter var spilt da målscorer Dennis Rommedahl utnyttet rommet bak John Arne Riise til å slå et presist innlegg til Michael Krohn-Dehli utenfor sekstenmeteren, men Danmark skulle nok ønsket at Rommedahl var mottakeren av det innlegget, for Krohn Dehli skjøt godt over.

De neste minuttene sleit Norge med å skape noe.

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

70 ble passert, uten at Egil Drillo Olsen tok grep.

Morten Olsen på sin side tok ut Christian Poulsen til fordel for navnebror Jacob, og danskene var enormt nær dobling av ledelsen like etter.

Michael Krohn-Dehli fikk bedre treff med skuddet som tvang Rune Almenning Jarstein til å gi corner, men Dennis Rommedahl viste igjen at det var han som hadde krutt i støvlene denne kvelden.

Rommedahl knuste til på direkten da hjørnesparket endte i returrom, og suseren sniddet toppen av tverrliggeren på vei til nesten-jublende dansker bak mål.

Målet kom med byttet Først med under et kvarter igjen å spille kom trekket fra den norske benken.

En svak Espen Ruud fikk slippe resten, inn kom Daniel Braaten.

Og han var sentral da Norge utliknet etter 81 minutter.

Foto: Lise Åserud / Scanpix
Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Erik Huseklepp satte fart mot danskenes sekstenmeter, spilte til Braaten, som vakkert tredde Bari-vingen gjennom i feltet.

Alene med Thomas Sørensen holdt Huseklepp en forsvarer på avstand, og plasserte ballen i venstrehjørnet med kald presisjon.

Norge hadde utliknet - nesten utrolig med tanke på hvordan kampen hadde sett ut den siste timen.

Ett poeng til hver, og Norge er fortsatt i førersetet i EM-gruppa.