Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig deilig å være på toppen av verden

Alexander Dale Oens EM-mål var ikke bare å vinne 100 meter bryst. Han skulle gjøre det med en kroppslengde.

SATTE REKORD: Et halvminutt etter at dette bildet var tatt, var Alexander Dale Oen (t.v.) europamester. Følelsen av å være den beste i en svær sport som svømming driver 25-åringen videre. Foto: Scanpix
SATTE REKORD: Et halvminutt etter at dette bildet var tatt, var Alexander Dale Oen (t.v.) europamester. Følelsen av å være den beste i en svær sport som svømming driver 25-åringen videre. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strilen innfridde: Da han slo inn etter 100 meter, viste klokka 59,20. EM-historiens raskeste tid på distansen. Det tok over et sekund før sølvvinneren var i mål.

- Det jeg husker best i dag er følelsen av total utklassing av de andre. Jeg bar på en ekstrem sikkerhet, og følte meg veldig komfortabel allerede før jeg ankom EM. Målet var å vinne med en kroppslengde, og det greide jeg, sier svømmeren i dag.

- Var det den perfekte 100 meter?

- Nei, det var ikke perfekt. Det blir nok litt sånn også for en utøver som Andreas Thorkildsen: Når du er så suveren i en konkurranse, så greier du ikke helt å presse ut det maksimale.

Skuffet over tabbe
Dale Oen hadde fra før vunnet samme distanse — 100 meter bryst - i EM to år tidligere. Fra årets mesterskap, som gikk i Budapest, fikk han også med seg sølv fra 200 meter bryst.

- Skuffelsen var 50 bryst. Da gjorde jeg en ekstrem amatørtabbe. Jeg vet jeg hadde vunnet uten problemer om jeg ikke hadde gjort den, sier 25-åringen, og sikter til da han krysset armene i startstupet.

- Jeg ble skuffet over å gjøre en tabbe som jeg trodde hørte barndommen til.

- Hvordan er du innstilt sånn sett: Motiveres du mest av å revansjere en sånn nedtur, eller av følelsen av å ha vært best?

- Den som virkelig vil vinne, glemmer aldri et tap. Men jeg motiveres mest av det å være best. Det er en utrolig følelse å være på toppen av verden, uansett nivå. Det er 220 medlemsland i idretten, og så vet du at det er ingen som er bedre enn deg. Det er også målet mitt. Alltid å være i toppen, være blant de beste, sier Dale Oen.

VM er målet
For ei uke siden brakte Dagbladet nyheten om at mestersvømmeren  er friskmeldt igjen etter tretthetsbruddet i bekkenet. Opptreningen er i gang, og VM i Shanghai i juli er det opplagte målet.

- Realistisk sett vet jeg at jeg vil være med der oppe. Da handler alt om å være best mulig forberedt. Og det skal jeg være. Det er egentlig det eneste jeg kan love.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!