- Utrolig deilig å være på toppen av verden

Alexander Dale Oens EM-mål var ikke bare å vinne 100 meter bryst. Han skulle gjøre det med en kroppslengde.

SATTE REKORD: Et halvminutt etter at dette bildet var tatt, var Alexander Dale Oen (t.v.) europamester. Følelsen av å være den beste i en svær sport som svømming driver 25-åringen videre. Foto: Scanpix
SATTE REKORD: Et halvminutt etter at dette bildet var tatt, var Alexander Dale Oen (t.v.) europamester. Følelsen av å være den beste i en svær sport som svømming driver 25-åringen videre. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strilen innfridde: Da han slo inn etter 100 meter, viste klokka 59,20. EM-historiens raskeste tid på distansen. Det tok over et sekund før sølvvinneren var i mål.

- Det jeg husker best i dag er følelsen av total utklassing av de andre. Jeg bar på en ekstrem sikkerhet, og følte meg veldig komfortabel allerede før jeg ankom EM. Målet var å vinne med en kroppslengde, og det greide jeg, sier svømmeren i dag.

- Var det den perfekte 100 meter?

- Nei, det var ikke perfekt. Det blir nok litt sånn også for en utøver som Andreas Thorkildsen: Når du er så suveren i en konkurranse, så greier du ikke helt å presse ut det maksimale.

Skuffet over tabbe Dale Oen hadde fra før vunnet samme distanse — 100 meter bryst - i EM to år tidligere. Fra årets mesterskap, som gikk i Budapest, fikk han også med seg sølv fra 200 meter bryst.

- Skuffelsen var 50 bryst. Da gjorde jeg en ekstrem amatørtabbe. Jeg vet jeg hadde vunnet uten problemer om jeg ikke hadde gjort den, sier 25-åringen, og sikter til da han krysset armene i startstupet.

- Jeg ble skuffet over å gjøre en tabbe som jeg trodde hørte barndommen til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer