Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig deilig å vite at vi kan bryte opp den norske dominansen

Det sier overraskelsen Nicole Fessel (31).

FINN EN FEIL: Norsk-dominerte seierspaller i verdencupen er blitt en vane denne vinteren. I dag vant Marit Bjørgen, og Heidi Weng ble nummer tre på ti-kilometeren i Davos. Men alle snakket likevel mest om Nicole Fessel som tok andreplassen. Hun viste - både for seg selv og alle andre - at det faktisk er mulig å hevde seg mot de norske seiersmaskinene. Foto:  EPA/GIAN EHRENZELLER
FINN EN FEIL: Norsk-dominerte seierspaller i verdencupen er blitt en vane denne vinteren. I dag vant Marit Bjørgen, og Heidi Weng ble nummer tre på ti-kilometeren i Davos. Men alle snakket likevel mest om Nicole Fessel som tok andreplassen. Hun viste - både for seg selv og alle andre - at det faktisk er mulig å hevde seg mot de norske seiersmaskinene. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Marit Bjørgen vant. Det er vanlig.

Men at tyske Nicole Fessel tok andreplassen på ti-kilometeren i Davos i dag er høyst uvanlig.

Men ikke mindre gledelig, i alle fall for de som vil langrennssporten godt. Å få fram mellom-europeiske profiler som kan skape interesse i de store tv-markedene er FIS-sjefenes største drøm.

Et ensidig norsk renn opp og ned seierspaller verden rundt skaper ikke den interessen og oppmerksomheten sporten trenger.

Sendes ikke på TV - Hjemme i Tyskland er det ikke så mye langrenn på TV lenger. Før ble alt sendt direkte. Slik er det ikke nå. Derfor er det utrolig viktig at vi klarer å få resultater og skape interesse igjen, sier Nicole Fessel til Dagbladet.

Hun ble slått av Marit Bjørgen med solide 19,9 sekunder på de ti fristilskilometrene i solfylte Davos, men stilte til intervju med Dagbladet i vinnerhumør. 

- Jeg er så glad. Og kanskje litt overrasket over at det er mulig å hamle opp med de norske jentene. De fleste av dem i alle fall.

- Dette viser at det er mulig. At de ikke er maskiner de heller, de er mennesker som det går an å kjempe med om alt stemmer.

- Og nettopp den erkjennelsen, at det faktisk er mulig å konkurrere mot de norske jentene - og til og med slå dem - er utrolig viktig både for meg og resten av det tyske laget. Kanskje også for alle andre.

SENSAJONEN:  Nicole Fessel gikk et praktløp og tok andreplassen i Davos i dag. Ergo får tyske TV-seere endleig se litt langrenn på TV igjen. Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER
SENSAJONEN: Nicole Fessel gikk et praktløp og tok andreplassen i Davos i dag. Ergo får tyske TV-seere endleig se litt langrenn på TV igjen. Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER Vis mer

- Det som skjedde her i dag gir en voldsom inspirasjon til å jobbe knallhardt videre. Nå vet vi at det er mulig å hevde seg og bryte opp den norske dominansen. Vi har ikke tapt rennet før vi har gått det. Det er en veldig god følelse, sier Fessel til Dagbladet.
 
Godt for sporten
Den sensasjonelle andreplassen til Fessel ble fulgt opp av en femteplass til veteranen Claudia Nystad (36). Hun var ikke mer enn tolv sekunder bak Heidi Weng som tok den siste pallplassen.

- Det er veldig viktig, sier Marit Bjørgen om at tyskerne ypper seg.

- Det er ingen tvil om at sporten trenger at flere nasjoner hevder seg. At det er konkurranse. Og Tyskland er jo et enorm viktig marked. Så det er bra, og jeg håper tyskerne vokser ytterligere på det som skjedde her i dag, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Hva mener du?

- Nå har de sett at det går an å slåss mot oss norske. De vet at det er mulig. Det regner jeg med at gir dem selvtillit og nytt pågangsmot.  I dag viste Fessel at det er mulig å kjempe helt i toppen.

- Det tror jeg ikke bare de tyske, men også en rekke andre utenlandske løpere la godt merke til, sier Marit Bjørgen.