- Utrolig deilig å vite at vi kan bryte opp den norske dominansen

Det sier overraskelsen Nicole Fessel (31).

FINN EN FEIL: Norsk-dominerte seierspaller i verdencupen er blitt en vane denne vinteren. I dag vant Marit Bjørgen, og Heidi Weng ble nummer tre på ti-kilometeren i Davos. Men alle snakket likevel mest om Nicole Fessel som tok andreplassen. Hun viste - både for seg selv og alle andre - at det faktisk er mulig å hevde seg mot de norske seiersmaskinene. Foto:  EPA/GIAN EHRENZELLER
FINN EN FEIL: Norsk-dominerte seierspaller i verdencupen er blitt en vane denne vinteren. I dag vant Marit Bjørgen, og Heidi Weng ble nummer tre på ti-kilometeren i Davos. Men alle snakket likevel mest om Nicole Fessel som tok andreplassen. Hun viste - både for seg selv og alle andre - at det faktisk er mulig å hevde seg mot de norske seiersmaskinene. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Marit Bjørgen vant. Det er vanlig.

Men at tyske Nicole Fessel tok andreplassen på ti-kilometeren i Davos i dag er høyst uvanlig.

Men ikke mindre gledelig, i alle fall for de som vil langrennssporten godt. Å få fram mellom-europeiske profiler som kan skape interesse i de store tv-markedene er FIS-sjefenes største drøm.

Et ensidig norsk renn opp og ned seierspaller verden rundt skaper ikke den interessen og oppmerksomheten sporten trenger.

Sendes ikke på TV - Hjemme i Tyskland er det ikke så mye langrenn på TV lenger. Før ble alt sendt direkte. Slik er det ikke nå. Derfor er det utrolig viktig at vi klarer å få resultater og skape interesse igjen, sier Nicole Fessel til Dagbladet.

Hun ble slått av Marit Bjørgen med solide 19,9 sekunder på de ti fristilskilometrene i solfylte Davos, men stilte til intervju med Dagbladet i vinnerhumør. 

- Jeg er så glad. Og kanskje litt overrasket over at det er mulig å hamle opp med de norske jentene. De fleste av dem i alle fall.

- Dette viser at det er mulig. At de ikke er maskiner de heller, de er mennesker som det går an å kjempe med om alt stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer