- Utrolig deilig med seier

Med sine kjempekrefter bidro Thor Hushovd sterkt til at Credit Agricole vant torsdagens lagtempoetappe i Tour de France. - Utrolig deilig, sa en storfornøyd Hushovd etter løpet.

Samtidlig skrev Grimstad-gutten norsk sykkelhistorie med å bli den andre nordmann som vinner en etappe i tourens historie.

I 1987 ble Dag Otto Lauritzen den første nordmann til å bli hyllet øverst på seierspallen for sin etappeseier.

- Helt kongelig. Nå fikk jeg bevist at jeg er god nok til å kjøre på touren, sa en strålende fornøyd norsk etappevinner til NTB i kveld.

Han innrømmer at han ikke hadde trodd at han skulle få være med å vinne en etappe så tidlig. Hushovd uttalte før rittet at det var målet, men hadde ikke trodd en seier skulle allerede på den femte etappen - 67 kilometer fra Verdun til Bar-le-Duc.

- Gutta bare kastet seg om hverandre etter målplassering. Ingen hadde trodd at laget skulle vinne lagtempoetappen, fortsatte Hushovd, som mottok mange klapp og klemmer for sin innsats.

- Jeg følte at jeg kom til å bidra mye på denne etappen, og jeg hadde bra med krefter hele veien. Da var det egentlig bare å gi bånn gass, forklarte unggutten.

- Og det viste seg å være fort nok, la han til.

Superfornøyd

Hans franske lag ledet hele veien, og økte ledelsen mot slutten av etappen. Da Thor Hushovd og lagkameratene krysset mållinjen først, var det en ubeskrivelig følelse for nordmannen.

- Det var bare så utrolig deilig da jeg kikket opp og så at vi hadde bestetid. Helt konge, gjentok Hushovd, som nesten ikke finner ord for å beskrive hvilken prestasjon han har vært delaktig i.

- Jeg er superfornøyd, og godt fornøyd med egen innsats.

Seieren betyr at Credit Agricoles stjernerytter Stuart O`Grady beholdt sin sammenlagtledelse.

Lagkameratene Jens Voigt fra Tyskland og amerikaneren Bobby Julich klatret opp på henholdsvis 2. og 3. plass, snaue halvminuttet bak australieren.

Letter presset

Seieren betyr ikke bare mye for Thor Hushovd, men også for hele laget. Nå ser nordmannen fram til fortsettelsen.

- Det letter litt på trykket og presset på laget. Alle er fornøyde nå, og vi surfer på en pen bølge nå, sa Hushovd til NTB. Nå gleder han seg over Agricole-trioen som befinner seg på toppen av sammenlagtlisten.

Selv befinner han seg foreløpig i den gale enden, på.en 140. plass nesten en halv time bak O'Grady.

Tourens andre nordmann, Steffen Kjærgaard, ligger på en 69. plass, drøye 13 minutter bak lederen.

Lance Armstrong, som er på jakt etter sin tredje Tour de France-seier, ligger helt nede på en 15. plass - 1.53 minutter bak Stuart O`Grady.

Spanske Once ble nummer to, 31 sekunder bak, mens Festina fra Frankrike endte på 3. plass på torsdagens lagtempoetappe.

(NTB)

HARDKJØR: Thor Hushovd (til høyre) får kjørt seg skikkelig under touren. Her like bak franske Benoit Salmon under gårsdagens ritt.<br> Foto: SCANPIX/AP
<B>MOR OG FAR: </B>Thor Hushovd sammen med sin mor og far i går.<br>Foto: SCANPIX/AP