Utrolig dommertabbe avgjorde Watford-kamp

- Det var som en UFO-landing.

En gedigen dommerfeil overskygget Watford - Reading (2-2) lørdag.

Watfords John Eustace klarerte til corner - omtrent 3,5 meter fra målstolpen, men utrolig nok grep linjemannen Nigel Bannister inn. Han vinket for scoring, og dommer Stuart Attwell godkjente utrolig nok det hele som scoring - ikke hjørnespark som det skulle vært.

Spillerne ble også overrasket. Om det ikke var hjørnespark, ventet de utspill fra keeper. Men så ikke, og et av tidenes merkeligste mål var et faktum på Vicarage Road.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det var som en UFO-landing, en helt utrolig dommerfeil. Jeg har snakket med dommeren, men i rettferdighetens navn må jo han dømme slik linjemannen sier. De jobber som et lag, og når noen forteller ham på øret at det er mål, så må han vel blåse for scoring, sa Watford-manager Adrian Boothroyd oppgitt.

Roper på videodømming

Reading-manager Steve Coppell mener tabben er nok et bevis på at videodømming må innføres i fotball.

- Etter å ha snakket med Noel Hunt (Reading-spiller som var i duell med Eustace) så er det klart at ballen gikk utenfor mål. Fotballen skriker etter å få videodømming, og slik har det vært i årevis. Det er åpenbart. Rugby League gjør narr av oss med tanke på at dommerne der kan be om repriser, sa Coppell.

Watfords John Eustace er spilleren som ble tilkjent målet, altså selvmål - han trodde han hadde klarert til corner. Den som skal overgå et av tidenes «selvmål», skal virkelig være oppfinnsom.

SÅ LANGT UTENFOR: Watford-manager Adrian Boothroyd trodde ikke det han så da det ble dømt selvmål etter at en forsvarer klarerte til hjørnespark. Foto: AP/SCANPIX
SÅ LANGT UTENFOR: Watford-manager Adrian Boothroyd trodde ikke det han så da det ble dømt selvmål etter at en forsvarer klarerte til hjørnespark. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Scoringen ga Reading ledelsen 1-0. Coppell avviste at Reading burde latt Watford utligne umiddelbart.

- La oss gjøre det klart. Det er ikke motstanderens oppgave å rette opp en feil. Det er dommerne som må gjøre så godt de kan. Dersom dommeren hadde kommet til meg i pausen og sagt at de hadde rotet det til, vel jeg vet ikke om jeg hadde latt dem (Watford) få score, sa Coppell - selv tidligere toppspiller.

Vil angre

Kampen endte 2-2. Tommy Smith og John-Joe O’Toole snudde til ledelse for Watford, men Eustace skulle få mer på CV-en sin lørdag.

Han ga bort et straffespark tre minutter før slutt. Stephen Hunt scoret, og dermed ble det poengdeling foran 14.761 tilskuere som fikk seg en opplevelse de neppe glemmer med det første.

- En feil ble gjort og vi skal se nærmere på den. Ingen liker å gjøre feil, og dersom vi har en alvorlig feil, må vi undersøke det nærmere. Selvfølgelig vil de angre på den, sa Paul Rejer som er sjef for assistentdommerne.

(NTB)

Utrolig dommertabbe avgjorde Watford-kamp