Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig dumt av Froome

Rasmussen mener svakhetene til Wiggins ble avslørt av egen hjelperytter.

PARKERTE EGEN KAPTEIN: Chris Froome (t.h.) var i ferd med å kjøre i senk sin egen kaptein Bradley Wiggins da han fikk beskjed om å stoppe. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix
PARKERTE EGEN KAPTEIN: Chris Froome (t.h.) var i ferd med å kjøre i senk sin egen kaptein Bradley Wiggins da han fikk beskjed om å stoppe. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix Vis mer

Følg 12. etappe direkte i Tour de France-studio.

(Dagbladet): Gårsdagens etappe i Tour de France viste at alt nødvendigvis ikke er som det skal være i Team Sky etter at det hardtsatsende britiske laget hadde styrt hovedfeltet med jernhånd siden Bradley Wiggins overtok den gule ledertrøya fra Fabian Cancellara forrige lørdag.

Selv om det bare varte i noen sekunder opp den siste stigningen til La Toussuire, var det mange som hevet øyenbrynene da Chris Froome rykket like etter å ha tauet Wiggins tilbake i favorittgruppa. Mens hans egen kaptein virket å være fullstendig sluttkjørt, framsto Froome som den sterkeste klatreren i feltet, men fikk tydelig ordre om å avbryte forsøket av sportsdirektør Sean Yates.

- Ikke mytteri Froome ville ikke være med på at han tok en spansk en og trosset lagordre. Etterpå bedyret han viktigheten av å forholde seg lojal.

- Ja, slik må det være. Hvis alle gjør sin egen greie så kan det like gjerne være en individuell idrett, sa Froome til TV 2 Sporten etter gårsdagen.

- Ikke mytteri?

- Ikke mytteri. Ikke nå, svarte Froome.

Isolert Men uansett om det var en kommunikasjonssvikt eller et bevisst forsøk på å kjøre for egne sjanser, avdekket han at Wiggins har sine begrensninger når det går bratt oppover. Spaltist i den danske avisa B.T., Michael Rasmussen, er blant dem som reagerer på manøveren.

LITE IMPONERT: Michael Rasmussen mener Chris Froome gjorde en grov feil ved å avsløre svakheten til Bradley Wiggins.Foto: AFP PHOTO Brian Rasmussen/NTB scanpix
LITE IMPONERT: Michael Rasmussen mener Chris Froome gjorde en grov feil ved å avsløre svakheten til Bradley Wiggins.Foto: AFP PHOTO Brian Rasmussen/NTB scanpix Vis mer

- Det var en svakhet å spore hos Bradley Wiggins på de siste kilometerene, og det var Chris Froome, hans egen lagkamerat som framprovoserte den. Froome er den sterkeste klatreren av dem alle, og det var utrolig dumt å vise sin egen kapteins svakhet. Jeg kan ikke forstå hvorfor Vincenzo Nibali ikke bare fulgte opp og kjørte videre da han lå nede, skriver «Kyllingen», som med andre ord heller ikke er imponert over utfordrerne i sammendraget.

- Greit nok at alle måtte opp i rød sone for å følge med Froome, men det endrer ikke på det faktum at Wiggins var isolert. Problemet for alle andre var at det skulle skje i går, for nå er det ikke flere etapper igjen å gjøre det på.

Tar Froome i forsvar Wiggins selv hevder han ikke hadde øreproppen i øret da Froome stakk, og at han derfor ikke vet hva som skjedde. Samtidig tar han sin egen løytnant i forsvar.

- Planen vi hadde i dag morges var at han (Froome) skulle ta så mange sekunder som mulig på Cadel Evans, så han kunne overta andreplassen i sammendraget, sier Wiggins til TV 2 Sporten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media