Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig fornøyd med at vi holder nullen

«Ny» backfirer holdt tett mot HamKam.

ASPMYRA (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - HamKam 2-0.

13 poeng skilte Bodø/Glimt og HamKam da fjorårets Adeccoliga var ferdigspilt. Slik så det ikke ut på Aspmyra i ettermiddag.

Siden sist lagene møttes har både solide Erik Hoftun og Roy Miller forsvunnet til Lerkendal. På Aspmyra i ettermiddag var ingen av dem savnet.

Inn har nemlig ukjente Per Verner Rønning (25), Alo Bärengrub (24) og Willis Farko (24) kommet, og det uerfarne Glimt-forsvaret hadde stålkontroll på Arne Erlandsens menn, til tross for at ingen av dem har Tippeliga-erfaring i sine posisjoner.

- Vår oppgave er jo å hindre mål, så jeg er utrolig fornøyd med at vi holder nullen, sier Stig Johansen til Dagbladet.no.

Den tidligere Southampton, Bristol City og Helsingborg-spissen er omskolert til høyreback i Glimt-trener Kåre Ingebrigtsens nykomponerte forsvarsfirer.

Der har 36-åringen aldri spilt på Tippeliganivå.

- Vi ble litt passive og slurvete i posisjonsspillet nå og da, men jeg føler vi kontrollerer dem i 85 prosent av kampen, mener Johansen, som kunne se Thiago Martins sende Glimt i ledelsen allerede etter fem minutter.

VANT I RETUREN: Bodø/Glimt er tilbake i Tippeligaen, og tok ledelsen etter bare snaue fem minutter ved Thiago Martins. Foto: Scanpix
VANT I RETUREN: Bodø/Glimt er tilbake i Tippeligaen, og tok ledelsen etter bare snaue fem minutter ved Thiago Martins. Foto: Scanpix Vis mer

Da Mounir Hamoud stanget inn 2-0 tjue minutter senere handlet resten av kampen mer om hvor mye Glimt ville score, enn om HamKam skulle få en redusering.

Med unntak av Adam G{vens kanonsjanse på overtid, og en annulert hodescoring fra Markus Ringberg, skapte ikke Arne Erlandsens all verden.

Mye takket være Glimts defensive innsats.

- Vi slår HamKam fullt fortjent, og er bunnsolide og trygge bakover på banen. HamKam truet oss ikke noe særlig, sier Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Stig Johansen advarer mot å bli for opptatt av den gode prestasjonen mot HamKam.

- Klart det er utrolig viktig for selvtilliten å vinne serieåpningen, men det er fortsatt 25 kamper til vi må prestere i, sier veteranen.

image: - Utrolig fornøyd med at vi holder nullen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media