Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig herlig

17. mai feirer Claus Lundekvam og Jo Tessem nasjonaldagen med FA-cupfinale i Cardiff.

Det var ingen velspilt kamp på Villa Park, men Southampton vant, og det var alt som betydde noe for nordmennene Claus Lundekvam og Jo Tessem i går.

- Det var utrolig herlig å vinne denne kampen. Å komme til engelsk FA-cupfinale er veldig stort. Et høydepunkt i karrieren, sier Lundekvam fra spillerbussen i Birmingham.

Bakgrunnsjubel

Mens Dagbladet snakker med ham, hører vi jubelrop i bakgrunnen og folk som dundrer på rutene til Southampton-heltene.

For første gang på 27 år er Southampton i finalen, og det mot Arsenal på Millennium stadion i Cardiff. På den norske nasjonaldagen.

Den forrige cupfinalen Lundekvam spilte, var for Brann mot Rosenborg i 1995. Den husket han ikke engang årstallet på i går, men hvor han er 17. mai 2003, kommer han garantert aldri til å glemme.

- Jeg tror vi har en god sjanse mot Arsenal, det er de som har forventningspresset på seg, sier landslagsstopperen.

Kraftfull

Brett Ormerod ga eliteserielaget 1- 0-ledelse to minutter før pause med en kraftfull heading etter innlegg fra Chris Marsden. Watford-keeper Alec Chamberlain fikk hendene på ballen, men klarte ikke å unngå baklengs.

Elleve minutter før slutt var ledelsen doblet etter selvmål av Paul Robinson. Ormerod prøvde å legge inn til eliteseriens toppscorer James Beattie, men Robinson var først på ballen, som rullet i mål. Watford fikk et trøstemål tre minutter før slutt ved Marcus Gayle, men eliteserielaget holdt ut og sikret seier.

- Det var en dårlig kamp, men det ble et greit resultat. Vi hadde enormt press på oss siden dette betyr så mye for klubben, og fordi det er vi som spiller i eliteserien, sier Lundekvam.

Dermed er de også klare for UEFA-cupen neste sesong, siden Arsenal allerede er kvalifisert for Champions League.

NB! Sist Southampton var i FA-cupfinalen var i 1976, da vant de 1-0 mot Manchester United.

<B>TIL FINALEN:</B> Claus Lundekvam var som vanlig god i Southampton-forsvaret. Nå blir det 17.mai-feriring i Cardiff.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media