- Utrolig kjekt

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Dagbladets lesere er ikke i tvil: Vikings Erik Fuglestad (26) er månedens spiller i april. Dagbladet.no følger Tippeliga-runden fra kl. 18.00.

Midtbanespilleren som etter bare fire serierunder har levert to sterke kandidater til årets mål med sine kremmerhus mot Tromsø og Bryne stakk av med hele 45,8 prosent av de 2155 stemmene som Dagbladets lesere har levert via SMS eller Internett.

Fuglestad fikk tre ganger så mange stemmer som nummer to på lista - Stabæks hjemvendte proff Jan Åge Fjørtoft, som endte på 15,4 prosent.

- Voldsomt

Slik stemte leserne:

1. Erik Fuglestad , Viking, 989 stemmer (45,8 prosent)

2. Jan Åge Fjørtoft , Stabæk, 332 (15,4 prosent)

3. Johnny Hansen , Tromsø, 199 (9,2 prosent)

4. Erik Hoftun , RBK, 165 (7,7 prosent)

5. Erik Nevland , Viking, 157 (7,3 prosent)

6. Bjarte Lunde Aarsheim , Viking, 93 (4,3 prosent)

7. Daniel Berg Hestad , Molde, 91 (4,2 prosent)

8. Roger Eskeland , Bryne, 58 (2,7 prosent)

9. Miika Koppinen , Tromsø, 36 (1,7 prosent)

10. Stig Johansen , Bodø Glimt, 35 (1,7 prosent)

2155 stemte på månedens spiller.

- Vant jeg med så stor margin? Det var da voldsomt, men utrolig kjekt. Det har jo gått bra både for laget og min egen del, og man blir vel lagt ekstra merke til når man scorer noen fine mål, smiler mannen som med fem scoringer så langt også troner øverst på toppscorerlista sammen med femmålshelten fra forrige serierunde, Branns Thorstein Helstad. Månedens spiller hos leserne scorer høyt også på Dagbladets spillerbørs - og ligger i øyeblikket på fjerdeplass på årets spiller-børsen.

Med 6,3 i snitt på de fire første kampene er han bare 0,2 poeng bak trioen Erik Hoftun, Daniel Berg Hestad og klubbkamerat Bjarte Lunde Aarsheim.

Og nettopp Lunde Aarsheim var Fuglestads egen favoritt til å bli månedens spiller.

- Lunde Aarsheim ville nok vært min favoritt. Han har hatt en fantastisk serieåpning, sier han om Viking-kapteinen - som av Dagbladets lesere fikk 4,3 prosent av stemmene.

Fotballfeber

Med tabelltopp og festspill av Viking-gutta er fotballfeberen i Stavanger allerede på 1991-nivå, da siddisene sist vant serien.

Heller ikke Erik Fuglestad er upåvirket av det.

- Jo da, det er kjekt om dagen. Men fortsatt må jeg mane til forsiktighet. Vi må være realister, det er mange serierunder igjen og Rosenborg er fortsatt favoritter. Men vi skal være med å kjempe om gullet så lenge det er mulig, sier Erik Fuglestad.

«Kjedelig» profil

Fuglestad er i øyeblikket en av de største profilene i norsk toppserie. Og det er han til tross for at han - unnskyld uttrykket - er en litt kjedelig fotballspiller.

- Jeg vil aldri bli den som løper rundt og roper: «Hei, se hvor god jeg er.» Jeg er en stille og rolig gutt av natur, og er vel ikke kjent for å ta av, smiler Fuglis, som han blir kalt.

Fuglestad gjør jobben på banen.

Og kobler helt ut utenfor.

Hest og golf

- Hobbyer?

- Jeg hiver vekk litt penger på travbanen, da. Må innrømme det. Jeg vurderer også å kjøpe hest, hvis jeg får med noen flere. Og så spiller jeg litt golf, men der er jeg foreløpig fortsatt på nybegynnerstadiet.

Landslaget?

- Det har jeg et avslappet forhold til. Blir jeg god nok, så får jeg vel en telefon fra Semb. Men det er ikke noe must for meg.

PÅ GULLSTOL: Erik Fuglestad har vært gull verdt for Viking i seriestarten. Ikke rart lagkameratene Kristian Sørlie (t.h.) og Jørgen Tengesdal løfter ham på gullstol.