Derfor har ikke Stavås Skistad vært til å kjenne igjen:

- Utrolig kjipt. Ingenting er verre

Kristine Stavås Skistad (21) måtte ta en lengre pause fra trening og konkurranse etter faresignalene hun kjente for en drøy måned siden. Nå har hun kniven på strupen før lørdagens NM-sprint. - Det har vært to tunge år, erkjenner stortalentet.

TRØBBEL: Kristine Stavås Skistad har denne vinteren møtt på de samme problemene som forrige vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRØBBEL: Kristine Stavås Skistad har denne vinteren møtt på de samme problemene som forrige vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Da Kristine Stavås Skistad (21) debuterte med 5. plass i verdenscupdebuten på Lillehammer 30. november 2018 og ble juniorverdensmester i sprinten i Lahti i 2019 foran ess som Linn Svahn, Frida Karlsson og Helene Marie Fossesholm, skjøt forventningene i taket til hurtigtoget fra Konnerud.

Plutselig var hun en medaljekandidat i senior-VM i Seefeld, hvor bare et fall i semifinalen forhindret et sensasjonelt godt resultat signert den daværende junioren i møtet med verdenseliten.

Etter det har lite fungert for Stavås Skistad i skisporet, mens jevngamle Linn Svahn - som Skistad banket som junior - har blitt verdens beste sprinter og vunnet hele sju verdenscupseire individuelt allerede.

- Jeg vil si at jeg har vel så stort fartspotensial som Svahn, ja. Det har jeg vist tidligere. Jeg har ikke gitt opp håpet om å ta igjen Svahns forsprang på sikt. Men jeg trenger tid på å komme meg, forteller Kristine Stavås Skistad til Dagbladet.

Forrige sesong ble en stor skuffelse, som medførte at 21-åringen måtte restarte sesongen midtveis. Hun fikk til slutt den etterlengtede oppturen på hjemmebane med en knallsterk 4. plass i verdenscupsprinten i Drammen i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer