Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig kjipt

Kristoff hindret av massevelt like før mål.

HANS ANDRE: Mark Cavendish var først i mål på den 12. etappen av Giro d'Italia. Foto: EPA / CARLO FERRARO
HANS ANDRE: Mark Cavendish var først i mål på den 12. etappen av Giro d'Italia. Foto: EPA / CARLO FERRARO Vis mer

(Dagbladet): Alexander Kristoff lå i god posisjon da det gjensto 1,3 kilometer på den paddeflate 12. etappen i Giro d'Italia.

Men en massevelt i en krapp sving ødela for BMC-rytteren.

23-åringen gikk ikke selv i bakken, men måtte stoppe helt opp og mistet kontakt med HTC-toget som dro opp til spurt.

- Jeg ble sperret og mistet fronten. Jeg hadde gode bein og god hjelp. Det var utrolig kjipt, fordi jeg tror jeg kunne gjort det bra i dag, sa Kristoff til TV 2 Sporten.

Over mål var Mark Cavendish et par centimeter foran Team Skys Davide Appollonio og Lampres Alessandro Petacchi. Briten vant med det sin andre etappe i årets utgave av Giro d'Italia.

- Lagkameratene mine gjorde en utrolig jobb, og da var det lett for meg å vinne etappen, sa Cavendish etter rittet.

Drøye 30 sekunder etter Cavendish' målgang rullet en skuffet Kristoff over målstreken i Ravenna. Vestlendingen havnet til slutt på en 45. plass.

Cavendish' deltakelse i Giroen er nå over. De neste etappene er svært harde, og Cavendish drar nå hjem for å trene til Tour de France der han er storfavoritt til å vinne den grønne poeng-trøya.

- Det blir en treningsleir, og så er det Tour de France der jeg vil prøve å vinne noen etapper og den grønne trøya, sa Isle of Man-rytteren.

HINDRET: Alexander Kristoff ble hindret av en massevelt et par hundre meter fra mål og var ikke med da spurten gikk. Her fra et tidligere ritt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HINDRET: Alexander Kristoff ble hindret av en massevelt et par hundre meter fra mål og var ikke med da spurten gikk. Her fra et tidligere ritt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media