- Utrolig moro

Dagbladets fotograf Arnt E. Folvik fikk første- og andreplass i kåringen «Årets Idrettsøyeblikk».

- Utrolig moro å få en slik pris, spesielt fordi den ble delt ut på Idrettsgallaen. Stafett-spurten er et av de øyeblikkene vi husker best fra et fantastisk OL sett med norske øyne, sier Folvik.

Han fikk også andreplassen i kåringen med sitt bilde av en jublende Azar Karadas i nettet etter scoring mot Inter Milan på hjemmebane i Champions League.

Utdelingen fant sted på gårsdagens Idrettsgalla på Hamar, hvor norsk idrett hyllet sine egne.

Folviks vinnerbilde var fra OL i Salt Lake City, hvor man ser en jublende Thomas Alsgaard og Christian Zorzi skli over mållinjen på herrenes langrennsstafett.

«Triumf»

Juryens begrunnelse: «Bildet uttrykker triumf og nederlag side om side, og har perfekt «timing» og utsnitt. Det gjenspeiler en fantastisk innsats, spenning og idrettsglede. Det har også en historisk dimensjon, med tanke på Norges forsmedelige tap for Italia i Lillehammer 1994 og den like knappe seieren i Nagano 1998.»

- En av de beste

- Det er ikke overraskende at Arnt E. Folvik vant. Han er en av de beste på området, og en kan nesten si det er på tide at han får en slik pris, sier Dagbladets bildesjef, Jan Dahl.

VG-fotograf Bjørn S. Delebekk kom på tredjeplass med et annet Rosenborg-bilde.

VINNERBILDET: Thomas Alsgaard slår Christian Zorzi under OL-stafetten i Salt Lake.
VÅR MANN: Dagblad-fotograf Arnt E. Folvik.