TATT AV VINDEN: Etter at naturkreftene skjøv Geraint Thomas utenfor veiskulderen, tok tyngekraften over showet. Heldigvis skadet ikke briten seg, og var i stand til å avslutte rittet på tredjeplass. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TATT AV VINDEN: Etter at naturkreftene skjøv Geraint Thomas utenfor veiskulderen, tok tyngekraften over showet. Heldigvis skadet ikke briten seg, og var i stand til å avslutte rittet på tredjeplass. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

- Utrolig nok gikk det bra

Kastet av sykkelen foran sjokkert nordmann.

(procycling.no): - Vi så han forsvant til høyre og videre ned i grøfta, sier Sky-direktør Gabriel Rasch.

Hole-mannen satt trygt plassert i Team Skys følgebil da kastevindene herjet underveis i Gent-Wevelgem.

På procycling.nos eksklusive bilder fra Tim De Waele ser man briten forsøke å legge kroppvekten i mot, men at han likevel blir dyttet ut på veiskulderen.

- Utrolig nok gikk det bra med ham. Han landet mykt. Det var bare å skifte sykkel og komme seg videre igjen, sier Rasch til procycling.no.

Uhellet skjedde mens Thomas satt i finalen av rittet med seks andre ryttere. Han tok opp jakten, og endte opp med en podieplassering i klassikeren.

Revolusjon i emning Team Sky, under ledelse av Rasch og Servais Knaven, har hittil hatt en strålende klassikersesong.

Ian Stannard vant Het Nieuwsblad, mens Thomas tok seg av E3 Harelbeke.

procycling.no har skrevet mye om Skys klassikerprosjekt de siste årene. I desember 2012 skrev vi om hvordan «Sky skulle revolusjonere klassikerne».

- Det tok Sky tre år å vinne Tour de France, så da tar det kanskje tre år med klassikerne og da, uttalte Arvesen den gangen — og presiserte at laget foreløpig ikke hadde en «Boonen eller Cancellara».

Cycling: 77th Gent - Wevelgem 2015
Cycling: 77th Gent - Wevelgem 2015
Cycling: 77th Gent - Wevelgem 2015

Det har laget fortsatt ikke, men herrene Stannard og Thomas er kanskje noe av det nærmeste man kommer.

• Bli bedre kjent med Skys britiske duo her
!

Gjorde narr av høydesamling Det britiske lagets brosteinsrevolusjon ble dels latterliggjort på grunn av det mange vurderte å være et feilslått høydeopphold på Tenerife i forkant av klassikerbolken i 2013.

Sportsdirektør Rasch er ikke nødvendigvis enig i den konklusjonen.

- Jeg tror ikke den samlingen i seg selv var noen dårlig idé. Tvert imot, så tror jeg den var bra. Problemet var at vi ble syke da vi var ute på reise i forbindelse med Sanremo. I etterkant hanglet omtrent hele gjengen etter tur.

Selvtilliten tilbake I fjor dominerte Sky brosteinsåpningen da Stannard vant og Boasson Hagen ble tredjemann under Het Nieuwsblad.

Så skadet førstnevnte seg stygt under Gent-Wevelgem, og ble tvunget til å holde seg utenfor konkurranse i over fire måneder.

Årets klassikere har allerede vært svært oppløftene for troppene «Gabba» styrer.

- Hva er forklaringen på at de løsner for guttene dine nå?

- Vi har vært nære på i flere sesonger nå. En rytter som Geraint Thomas har fått erfaringen han trenger, og har tatt små steg som sykkelrytter hele veien. Nå har han troen på det selv. Det er rart med det, men selvtillit har veldig mye å si. Er man i flytsonen, får man gjerne til det meste, svarer Rasch som også mener Salvatore Puccio og Luke Rowe har tatt store steg i Sky-stallen.

Slankere Thomas Som waliserer har Thomas hatt en høy standing i landeveisprosjektet til det britiske sykkelforbundet hele veien.

På sikt er han øremerket å bli en av rytterne som tar på seg sammenlagtansvaret etter Bradley Wiggins og Chris Froome.

FÅR PROBLEMER: Geraint Thomas satt i utbrytergruppe og kjempet om seieren i Gent-Wevelgem, da vinden tok tak. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FÅR PROBLEMER: Geraint Thomas satt i utbrytergruppe og kjempet om seieren i Gent-Wevelgem, da vinden tok tak. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Det fungerte kanskje ikke for Edvald Boasson Hagen å slanke seg til å bli en bedre klatrer, men for Thomas har vektreduksjonen foreløpig gitt god utteling:

- I årets tøffe utgaver av E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, er jeg ikke så sikker på at det er en fordel å være lettere. Men jeg tror det kan være det under Flandern rundt, etter løypeforandringen de har gjort der. Under de innlagte rundene er det mer klatring enn tidligere år, og få partier med hvile.

- Hvordan vurderer du sjansene dere foran Flandern og Roubaix?

- Vi skal prøve å vinne der. Det må vi gjøre. Men det er vanskelig å ta ut seirer på forskudd. Det er mye som skal klaffe. Man kan velte selv, eller bli hindret av andre som velter. Og da er det kjørt.
 
Favorittene har vist seg fram I løpet av to knappe uker avgjøres det om klassikerne ender opp som suksess eller fiasko for storlagene.

Kraftanstrengelsene de siste ukene har avslørt hvem som er på riktig kurs, og hvem som ikke er det.

Både Thomas og Stannard er nødt til å medregnes. Det samme er Katjusja-duoen Luca Paolini og Alexander Kristoff.

Greg Van Avermaet, Daniel Oss, Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Jürgen Roelandts, Peter Sagan og John Degenkolb er også blant favorittene.

I tillegg forsterkes Team Sky av Bradley Wiggins foran Paris-Roubaix.

Vi spør Rasch hvem han regner som de største favorittene foran Flandern og Roubaix:

PÅ VEI UT I GRØFTA: Havner man først på utsiden av veien, bærer det ofte rett ned i bakken for landeveissyklistene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
PÅ VEI UT I GRØFTA: Havner man først på utsiden av veien, bærer det ofte rett ned i bakken for landeveissyklistene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

- Thomas, Terpstra og Kristoff bør henge med helt der framme. Jeg skulle til å si Edvald. Han var skikkelig på gang nå, men han har dessverre vært uheldig igjen.

Du får den beste dekningen av Flandern rundt og Paris-Roubaix på sykkelnettstedet www.procycling.no!

FOR SENT: Uheldige Thomas smeller i bakken, men heldigvis var bare et sykkelbytte nødvendig etter velten. FOTO: Tim De Waele /TDWSPORT.COM
FOR SENT: Uheldige Thomas smeller i bakken, men heldigvis var bare et sykkelbytte nødvendig etter velten. FOTO: Tim De Waele /TDWSPORT.COM Vis mer