Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolig sisterunde av Bø sikret pallplass: - Helt enormt

Svendsen sprakk da det gjaldt som mest.

IMPONERTE: Tarjei Bø kapret 3. plassen etter en strålende sisterunde.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Tarjei Bø kapret 3. plassen etter en strålende sisterunde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen så ut til å gjøre et strålende løp, men sprakk fullstendig med tre bom på siste skyting.

I stedet benyttet Tarjei Bø muligheten til å bli Norges innslag på pallen da han avsluttet strålende og gikk seg opp fra 7. til 3. plass i løpet av sisterunden.

- Dette er jo helt enormt av Tarjei. Det er som det beste fra 2011-sesongen hans. Fantastisk bra levert, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Bø tok inn hele 15 sekunder på Simon Fourcade, som nok en gang gikk på en smell på sisterunden. Det gjorde imidlertid ikke hans storebror Martin Fourcade, som tok en ny verdenscupseier foran tsjekkiske Ondrej Moravec.

Johannes Thingne Bø ble nr. 10, Ole Einar Bjørndalen nr. 12 og Emil Hegle Svendsen nr. 13. Trioens noe skuffende resultater var et resultat av for svak skyting.

Slik gikk det til På den første skytingen var det bare Thingnes Bø som skjøt fullt ut av de norske. Hegle Svendsen bommet én gang, mens  Bjørndalen og Tarjei Bø måtte gå to strafferunder.

Mens lillebror Bø var den eneste som skjøt fullt hus av de norske på første liggende skyting, var unggutten fra Stryn den eneste nordmannen som bommet på den andre skytingen. Dermed samlet den norske kvartetten seg midt i feltet.

På den tredje runden satt plutselig Hegle Svendsen i gang et vanvittig tempo og distanserte Thingnes Bø, som har gått raskere enn trønderen tidligere denne helga, med 15 sekunder på få kilometer. Svendsen tok også kraftig inn på teten.

30-åringen slo til med en like god første ståendeserie - også det i et vanvittig tempo - og gikk seg dermed helt opp i ledelsen etter en spektakulær god runde hvor Svendsen tok igjen halvminuttet på ti løpere.

Det var nok i overkant offensivt, for på siste stående sprakk Svendsen og bommet hele tre ganger. I stedet benyttet Tarjei Bø muligheten til å klatre med fullt hus.

Etter en strålende sisterunde kapret Bø 3. plassen bak Fourcade og Moravec.

SPRAKK: Emil Hegle Svendsen sprakk på siste stående da han hadde seieren i siktet. Foto: AP Photo/str
SPRAKK: Emil Hegle Svendsen sprakk på siste stående da han hadde seieren i siktet. Foto: AP Photo/str Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media