Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Utrolig skuffet» Gunnarsson ville bare rett i garderoben

Stabæk eneste tippeliga-offer i høydramatisk cuprunde.

TØFF KVELD: Dette frisparket fra Veigar Páll Gunnarsson i andre omgang var en av få sjanser Stabæk hadde i cupkampen mot Hønefoss i kveld. Hjemmelaget vant kampen 3-1 og Stabæk er dermed ute av årets NM i fotball.  
Foto: Jan Torkel Torstensen / Scanpix
TØFF KVELD: Dette frisparket fra Veigar Páll Gunnarsson i andre omgang var en av få sjanser Stabæk hadde i cupkampen mot Hønefoss i kveld. Hjemmelaget vant kampen 3-1 og Stabæk er dermed ute av årets NM i fotball. Foto: Jan Torkel Torstensen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Stabæk slår følge med Vålerenga ut av NM i fotball etter tap for Hønefoss i en høydramatisk tredje runde i kveld.

Flere tippeligalag var i alvorlig cuptrøbbel, og både Rosenborg, Aalesund og Lillestrøm måtte ut i ekstraomganger mot antatt svakere motstand, sistnevnte måtte helt til straffer hjemme mot Sandefjord.

Til slutt hanket imidlertid alle disse seg videre, utenom Stabæk.

Kenneth Di Vita Jensen, Kevin Bosse Elie Beugre og Paul Obiefule scoret da Hønefoss senket Jørgen Lennartssons bæringer med 3-1, etter at Palmi Rafn Palmason hadde utliknet en tidlig hjemmeledelse i første omgang.

- Hønefoss var bedre. Jeg er direkte skuffet over hele laget. Dette var den svakeste kampen vi har spilt siden jeg tok over, sier Lennartsson til NTB.

- Vi hadde samme inngang til denne kampen som andre kamper, men ingenting fungerte. Vi hadde ikke den kraften som behøvdes, for Hønefoss er jo et bra lag på sitt beste, sier svensken.

Gunnarsson rett i garderoben
Veigar Pall Gunnarsson var så skuffet etter kampen at han løp rett i garderoben uten å takke de tilreisende supporterne.

Det førte til kjeft fra sportslig leder Inge André Olsen, skriver Budstikka.

- Jeg var bare så utrolig skuffet og ville bare komme meg i garderoben. Alle som kjenner meg, vet at jeg ikke mente noe med det og at jeg setter stor pris på supporterne og at jeg elsker Stabæk, sier Gunnarsson etter kampen.

- Det var en veldig, veldig dårlig kamp av oss. Jeg aner ikke hvorfor, kanskje var vi ikke skjerpet, selv om vi visste at Hønefoss var et bra lag. Jeg tror ikke vi vant en eneste andreball, sier islendingen.

Slapp med skrekken
Rosenborg snudde til slutt 1-2 til 6-3 borte mot andredivisjonslaget Byåsen, mens Aalesund ventet helt til femte overtidsminutt med å sikre ekstraomganger borte mot Hødd, og helt til siste minutt der igjen med å sikre 2-1 på Høddevold.

Frode Kippe satte det avgjørende straffesparket på Åråsen da LSK ble holdt til 0-0 etter full spilletid mot Sandefjord.

Molde herjet
Mest overbevisende var kanskje Molde borte mot Tiller, og Ole Gunnar Solskjærs gutter satte hele syv baller i nettet da hjemmelaget ble herjet med.

For Kjelsås, som slo ut Vålerenga sist, ble det bare nesten i kveld, da Sarpsborg 08 fikk det avgjørende 2-1 målet i andre omgang.

Fredrikstad, Haugesund, Strømsgodset, Start, Tromsø og Viking tok seg alle til slutt greit videre. Mostafa Abdellaoue scoret forøvrig alle TILs tre mål.