- Utrolig skuffet

CALGARY (Dagbladet): Slukøret må Ådne Søndrål innse at han ikke lenger er verdens raskeste 1500-meterløper. - Feilskjæret i begynnelsen av tredjerunden ødela alt. Du setter ikke verdensrekord hvis løpet ikke er perfekt, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Han gjør ingen forsøk på å skjule skuffelsen. Da trener Tom Erik Oxholm kom med vannflaska etter løpet, tok Ådne en slurk før han kastet flaska i isen.

- Jeg liker ikke at rekorden min ble slått. Men jeg lover Jakko at han ikke skal få beholde den lenge. Verdensrekorder settes bare i Calgary, og derfor skal jeg finne et løp her borte i løpet av vinteren, sier Ådne.

Samtidig roser han Jakko Jan Leeuwangh for en fantastisk idrettsprestasjon. 1.45,56 er den desidert beste av alle verdensrekordene.

Han er ikke like fornøyd med seg sjøl.

Utrolig skuffet

- Jeg er så utrolig skuffet at jeg finner ikke ord. Riktignok gikk jeg mitt raskeste løp noensinne. Men det er liten trøst når jeg mistet verdensrekorden, sier Ådne.

- Men jeg vet jeg kan gå like fort hvis jeg presterer tilsvarende det jeg gjorde i EM.

Allerede på morgenkvisten i går skjønte han at alt ikke var som det skulle.

- Jeg var slapp og dau i kroppen og visste det ville bli vanskelig.

Tapte mye

Tom Erik Oxholm mener feilskjæret ut av svingen i begynnelsen av tredjerunden ødela alt for Ådne.

- Han tapte sju tideler bare på feilskjæret, og det var en prestasjon å stå på beina. Deretter tapte han halvsekundet på sisterunden fordi han ikke fikk med seg nok fart. Jeg er trygg på at Ådne hadde vært nede på 1,45 blank uten uhellet, sier Oxholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjøl vil ikke Ådne Søndrål spekulere i hvor mye han tapte.

- Det hører med å stå på beina eller unngå feilskjær. Jeg vet ikke hvorfor feilskjæret kom, men jeg har bare meg sjøl å takke. En norsk rekord blir liten trøst i denne sammenhengen.

Skulle ikke gått

Egentlig skulle Gianni Romme gått på det nederlandske laget i stedet for Leeuwangh. Men Romme forbereder seg til VM allround neste uke og overlot plassen til førstereserven.

Det er Jakko Jan Leeuwangh glad for.

- Jeg visste hvilke rundetider som gir 1.46 blank og hadde rekord i tankene fra start. Men jeg var sikker på at Ådne ville slå meg i siste par, og tror kanskje jeg vant fordi han fikk feilskjær, sier Jakko Jan Leeuwangh til Dagbladet.

Hadde ikke nederlenderen stilt til start ville Ådnes 1,46,24 vært ny verdensrekord.

- Det spiller liten rolle, for Jakko er verdens beste 1500- meterløper akkurat nå.

- Men jeg lover at han ikke skal få beholde rekordensesongen ut, sier Ådne Søndrål.