- Utrolig skuffet

Støv i radiatoren skapte store problemer. - Men jeg gir ALDRI opp, lover Petter Solberg.

(Dagbladet.no): Petter Solberg nekter å la seg knekke over dagens nedtur på Kypros. Etter tre flotte fartsprøver gikk det meste galt for Petter.

Alt som skulle til for å stoppe rallyhelten - eller rettere sagt hans bil til 4,5 millioner kroner - var litt for mye støv.

- Det var for mye støv som kom inn i radiatoren, dermed begynte motoren å bli varm. For å holde det gående måtte jeg stoppe og rense radiatoren annenhver kilometer. Og jeg hadde bare vann å rense den med. Dermed tapte jeg vel ni minutter, sier Petter til Dagbladet.no.

Det er rett og slett designen på bilens frontfangerne som førte til høy temperatur - både i motorrommet og i førersetet i Petters Subaru.

- Det er en sprekk i forbindelse med frontfangerne som gjør at støvet trenger inn og tetter radiatoren. Dette hadde de kanskje funnet ut av hvis jeg hadde fått kjørt alle testene sist, sier han.

Men med sterke brystsmerter måtte Petter Solberg reise hjem fra testkjøringen i de spanske Pyreneer i slutten av april. En legeundersøkelse i Monaco tydet på at smertene kom på grunn av av fysisk overanstrengelse, og Petter måtte derfor ta det rolig en periode. Dermed oppdaget teamet aldri faren skjult bak sprekken i frontfangeren.

- Det er veldig synd, men sånt som kan skje. Det har vært så røffe veier - og når sporene i veibanen blir så store, er det uungåelig at det blir mye støv.

- Men jeg er rimelig misfornøyd akkurat nå. Det hadde vært greit nok hvis det var førerfeil, men dette... (sukk). Jeg har ledet hele veien før dette, men nå ligger jeg veldig langt bak. Det er to lange dager igjen, og jeg gir ALDRI opp, det kan du skrive under på. Jeg skal i allefall sikre noen poeng, og kjøre meg opp på åttende eller sjuende plass. Alt over det blir bonus, sier han til Dagbladet.no.

På grunn av reglene har teamet bare 45 minutter på å reparere eventuelle feil. Petter sier til Dagbladet.no at radiatoren var byttet på et par minutter.

- De har i tillegg laget noen greier som skal hindre dette å skje igjen. Så får vi bare håpe. Hva var det Henning (broren) ligger på? Åttende eller niende? Jeg får i allefall legge meg foran han, sier Petter Solberg.

SPOR: På det svært sporete underslaget skvatt støvet. Sprekken på Petters frontfanger viste seg å være støvfangeren som fikk radiatoren til å tette seg.
SKUFFET: Petter Solberg ble slått ut av en god porsjon støv.