Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig spesielt

Mauresmo vant Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): Franske Amelie Mauresmo vant sin første Wimbledon-tittel i dag, etter settsifrene 2-6, 6-3, 6-4 over sin belgiske kollega Justine Henin-Hardenne.

Dobbel Henin-skalp

Mauresmo vant Australian Open i januar, også den gangen møtte hun Henin-Hardenne i finalen. I Australia måtte belgieren gi seg grunnet skade, men i dag var det ingen tvil om seieren.

Etter det første settet, som kun varte i 31 minutter, våknet verdenseneren for alvor. «Finesse-Amelie,» ahr tidligere blitt anklaget for å ikke ha nervene på plass når det gjelder som mest. Dette ønsket hun å ta et oppgjør med i dag.

- Dette troféet er utrolig spesielt i tennisverden, og dette føles herlig, sa hun i et intervju rett etter kampslutt.

- Jeg ville så inderlig vinne i dag, og nå vil jeg ikke høre noe snakk om nerver lengre.

Sliten

Henin-Hardenne, som er ranket som nummer tre i verden, hadde før finalen muligheten til å bli den tiende kvinnen i historien til å vinne alle fire Grand Slam-turneringene (French Open, Wimbledon, Australian Open og US Open), men på gresset i London møtte hun sin overkvinne.

SEIERKVINNER: Franske Amelie Mauresmo (t.v.) og belgiske Justine Henine-Hardenne ble henholdsvis nummer en og to i Wimbledon. Foto: Reuters
SEIERKVINNER: Franske Amelie Mauresmo (t.v.) og belgiske Justine Henine-Hardenne ble henholdsvis nummer en og to i Wimbledon. Foto: Reuters Vis mer

- Hva kan jeg si? Hun var bedre enn meg i dag, og tok vare på sjansene sine, sier 24-åringen.

- Jeg er sliten etter å ha vunnet French Open, men jeg har hatt det veldig bra her. Opplevelsen har vært positiv, og jeg får bare komme tilbake og prøve en annen gang.

Våknet til slutt

Amelie Mauresmo avanserte til finalen, etter en meget tøff semi mot russiske Maria Sjarapova, og i starten av dagens oppgjør virket det som om tankene fra den bataljen fortsatt satt igjen i hodet.

Henin-Hardenne brøt hennes første servegame, og hun kom aldri ordentlig til i det første settet. Blant annet vant Henin-Hardenne 13 av 16 poeng oppe ved nettet, og avsluttet det hele med et servess.

Så våknet verdens beste kvinnelige tennisspiller for alvor. Og utover i kampen ble det aldri noen tvil om hvem som kom til- og hvem som fortjente å vinne turneringa.