«Utrolig sutring fra Molde»

John Arne Riise engasjerer seg på Solskjærs side.

VIL HA SOLSKJÆR TIL ENGLAND: John Arne Riise mener det er Molde som bør skjerpe seg i den pågående konflikten med manager Ole Gunnar Solskjær. Her er de to sammen på landslagstrening. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
VIL HA SOLSKJÆR TIL ENGLAND: John Arne Riise mener det er Molde som bør skjerpe seg i den pågående konflikten med manager Ole Gunnar Solskjær. Her er de to sammen på landslagstrening. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet): Det bygger opp til isfront i Molde, med manager Ole Gunnar Solskjær på den ene siden og Molde-ledelsen og Kjell Inge Røkke på den andre.

I går kveld toppet det seg da direktør Tarje Nordstrand Jacobsen fortalte hva Solskjær hadde svart på de tre spørsmålene fra Kjell Inge Røkke - svar som Røkke reagerte kraftig på.

Solskjær sa blant annet at han ville forlate Molde så snart som mulig dersom tilbudet kom fra Aston Villa, og han ønsket i så fall å ta med med seg trenerassistentene Richard Hartis og Mark Dempsey, i tillegg til playmaker Magnus Wolff Eikrem.

- Dette viser hva slags spill dette er, sa en opprørt Solskjær til Romsdals Budstikke da han fikk vite om lekkasjen.

- Molde bør opptre som fredsmeglere
Rundt midnatt engasjerte John Arne Riise seg i saken - og han er klar på hvilken part han sympatiserer mest.

- Håper Ole G Solskjær får jobben.. Utrolig sutring fra Mfk..., skriver Riise på Twitter.

- OLE GUNNAR MÅ SELVFØLGELIG GÅ: Arild Stavrum, som her feirer scoring sammen med Solskjær, synes ikke Molde-manageren har noe annet valg enn å hoppe på et eventuelt tilbud fra Aston Villa.  Foto:  Per Tormod Nilsen/Dagbladet
- OLE GUNNAR MÅ SELVFØLGELIG GÅ: Arild Stavrum, som her feirer scoring sammen med Solskjær, synes ikke Molde-manageren har noe annet valg enn å hoppe på et eventuelt tilbud fra Aston Villa. Foto: Per Tormod Nilsen/Dagbladet Vis mer

Tidligere Molde-spiss Arild Stavrum, som var en de tre «S»-ene i klubben sammen med Solskjær og (Ole Bjørn) Sundgot på 90-tallet, mener klubben nå må inn som en fredsmegler i stedet for krigshisser.

- Hvis dette skal løses på en skikkelig måte for Molde, må de sørge for at Ole Gunnar og Kjell Inge Røkke snakker sammen. Det er de som sitter med alle kortene, og med tanke på suksessen Ole Gunnar har hatt, bør resten av klubben opptre som fredsmeglere, sier han.

Så lenge de færreste vet hva som er sagt mellom hovedpersonene i saken synes Stavrum det er vanskelig å mene noe bastant i den ene eller andre retningen, men han mener det er innlysende at Solskjær hopper på et eventuelt tilbud fra Aston Villa.

- Jeg vet ikke hvor mange kandidater Villa jobber med, men får han tilbudet fra en så stor klubb, må han selvfølgelig gå. Det er det beste for hans utvikling og karriere, og det er også bra for norsk fotballs status å få en trener i en så stor klubb, i en så stor liga. Jeg synes ikke det er noe valg for hans del, det må han gjøre.

- Greit at han i tillfelle tar med seg trenerne og Wolff Eikrem?

- KAN IKKE TAKKE NEI: Claus Lundekvam sier han har forståelse for både Røkke og Solskjær, men at sistnevnte ikke kan takke nei til en mulighet som Aston Villa. 
Foto: Keith Hammett/Dagbladet
- KAN IKKE TAKKE NEI: Claus Lundekvam sier han har forståelse for både Røkke og Solskjær, men at sistnevnte ikke kan takke nei til en mulighet som Aston Villa. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer

- Det blir en forhandlingssak mellom klubbene. Han har enhver rett til å kjøpe spillere, og for Molde vil det være veldig gunstig økonomisk. Han kan kjøpe fem spillere hvis han vil, det er overgangssummene som styrer. Jeg skjønner at en supporter for Molde vil være skuffet om det skjer, men til syvende og sist er det bra for Eikrem og det norske landslaget. Sett utenfra vil det være positivt, sier Stavum.

- Må tenke egoistisk
Så kan man selvsagt innvende at gevinsten Molde vil få om de når et gruppespill i Champions League vil være større enn summen de vil få ved å selge spillere - men veien inn i Europas gjeveste klubbturnering er uansett svært tøff.

Tidligere Premier League-spiller og nåværende TV 2-ekspert Claus Lundekvam har forståelse for ønskene til begge parter. Men selv om han føler det vil være tidlig for Solskjær å reise til England etter halvannen sesong som hovedtrener, ser han ikke hvordan 39-åringen skal kunne takke nei.

- Det er en sjanse du nesten ikke kan gi fra deg. Jeg tror nok Ole Gunnar kunne tenkt seg et år eller to til i norsk fotball, og fått en del mer erfaring. Det er tidlig for ham, men han har alle forutsetninger for å lykkes. I en klubb som Villa håper og tror jeg at han ville fått tid, med det navnet og ryktet han har. Jeg skjønner godt om han hopper på et tilbud derfra. Han må tenke på sin egen karriere, og se egoistisk på hva som er best for ham og familien. Jeg kan skjønne Røkke og Molde også, men sånn er fotball, sier Lundekvam til Dagbladet.