- Utrolig synd

Flere svømmere har fått OL-drømmen spolert før første konkurranse. Det har ført til raseri. Den norske troppen har medfølelse.

LEDER AN: Henrik Christiansen leder an den norske OL-troppen i svømming. Ingeborg Vassbakk Løyning, André Klippenberg Grindheim,og Tomoe Zenimoto Hvas er alle debutanter. Foto: NTB
LEDER AN: Henrik Christiansen leder an den norske OL-troppen i svømming. Ingeborg Vassbakk Løyning, André Klippenberg Grindheim,og Tomoe Zenimoto Hvas er alle debutanter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Det er god stemning i den norske troppen, som består av André Klippenberg Grindheim, Henrik Christiansen, Tomoe Zenimoto Hvas og Ingeborg Vassbakk Løyning.

Slik er det ikke i hos alle svømmenasjonene. Både hos de polske og danske svømmerne koker det.

Grunnen?

Ni utøver er ute av OL før første svømmetak er tatt.

Tirsdag ble det klart at seks polske svømmere ikke fikk delta på grunn av en administrativ feil i kjølvannet av nye regler.

Seinere viste det seg at de tre danske svømmerne Marina Heller Hansen, Amalie Søby Mortensen og Maj Howardsen også er et offer for ledelsen feil, og mistet OL etter å ha stilt opp på mediedag og tatt de offisielle oL-bildene.

- Vi er sinte og frustrerte, fortalte de til danske TV 2.

- Utrolig synd

Torsdag møtte de norske svømmerne pressen drøye 24 timer før OL-ilden tennes i den glovarme OL-byen.

De har også fått med seg at flere av OL-svømmerne er blitt sendt hjem, og beskriver det som en overraskelse:

- Det er ikke noe som vanligvis pleier å skje. Jeg kan aldri husket at det har skjedd tidligere. Det er ekstremt synd. Det går bare ut over utøverne som har kommet seg ned hit og tror de skal delta i OL, sier Henrik Christiansen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Å få det revet bort i siste sekund er utrolig kjipt. Vi har mye medfølelse. Det er kanskje hos svømmeforbundene at feilen ligger.

KLARE: Den norske svømmetroppen har heldigvis greid å holde styr på sine utøvere, som teller fire svømmere. Alle er klare for OL-start. Her leder Petter Løvberg an foran Henrik Christiansen. Foto: NTB
KLARE: Den norske svømmetroppen har heldigvis greid å holde styr på sine utøvere, som teller fire svømmere. Alle er klare for OL-start. Her leder Petter Løvberg an foran Henrik Christiansen. Foto: NTB Vis mer

Ingeborg Vassbakk Løyning er enig:

- Det er utrolig synd at de må sende hjem utøvere. Det gjør at vi som utøvere setter mer pris på å være her og kjenne på stemningen. Det er noe jeg syns er ekstra spesielt ved å være i OL. Det er ikke vanlig, men synd at det skjer, sier hun til Dagbladet.

SYND: Svømmer Ingeborg Vassbakk Løyning mener det er synd at utøvere blir sendt hjem. Foto: NTB
SYND: Svømmer Ingeborg Vassbakk Løyning mener det er synd at utøvere blir sendt hjem. Foto: NTB Vis mer

Spent

Ingeborg Vassbakk Løyning (20), André Klippenberg Grindheim (21) og Tomoe Zenimoto Hvas (21) er alle debutanter i OL.

Christiansen kriget seg til en OL-finale på 1500 meter i Rio i 2016. Han har høye mål i årets OL:

- Målet er alltid å perse på samtlige øvelser. Får jeg det på 400, 800 og 1500, er jeg kjempefornøyd, uttalte han i møte med pressen.

REKORD: Russiske Ekaterina Nekrasova satte verdensrekord i svømming under isen i Sibir. Video: Særsland / KamereOne. Vis mer

Den første konkurransen for Christiansen starter lørdag. Da venter 400 meter fri. Klippenberg Grindheim starter også OL-drømmen lørdag, mens Løyning og Hvas må vente til søndag og mandag.

- Jeg gleder meg til å prestere så godt som mulig, sier Hvas, og får støtte av Løyning:

- Jeg håper jo å kunne sette sammen konkurransene på en bedre måte enn før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer