- Utrolig takknemlig for at Madeleine unngikk å falle av

Stjernejockey Espen Ski med uforbeholden unnskyldning.

(Dagbladet): Stjernejockey Espen Ski gir nå en uforbeholden unnskyldning til Madeleine Haugland etter at han dyttet kollegaen under et galoppløp på Øvrevoll forrige uke.

Haugland klarte så vidt å holde seg på hesteryggen, etter det som ble omtalt som en «livsfarlig manøver» av Ski.

Jockeyen ble utestengt på stedet, og avventer nå straff fra styret i Den norske jockeyklub.

- Onsdag 23. november utsatte jeg en kollega for stor fare. Det finnes overhodet ingen unnskyldning for at jeg handlet som jeg gjorde, selv om det nok finnes en forklaring. Min reaksjon på en løpssituasjon jeg anså som truende, skapte helt unødvendig en ny og minst like farlig situasjon. Dette er selvfølgelig meget uheldig, skriver Espen Ski i pressemeldingen, gjengitt på ovrevoll.no.

- Jeg vil nå ta de reglementsmessige konsekvenser av min handling. Jeg understreker at jeg er utrolig takknemlig for at Madeleine Haugland klarte å unngå å falle av hesten  og på den måten ikke ble påført fysisk skade, fortsetter jockeyen.

SLAPP MED SKREKKEN: Madeleine Haugland (23) vil ikke anmelde stjernejockeyen som utsatte henne for livsfare.Foto: Sigve Kvamme / Dagbladet
SLAPP MED SKREKKEN: Madeleine Haugland (23) vil ikke anmelde stjernejockeyen som utsatte henne for livsfare.Foto: Sigve Kvamme / Dagbladet Vis mer

Espen Ski kjempet om jockey-championatet (flest seire gjennom et år) da han mistet hodet, og var på det tidspunktet to triumfer bak Per Anders Gråberg.

Muligheten til å vinne forsvant da han ble suspendert på stedet.

- Som profesjonell jockey gjennom en årrekke er jeg fullstendig klar over den risiko vi utsetter oss for under trening og i løp, og jeg gjør mitt ytterste for å redusere mulighet for ulykker og skader. Jeg legger ikke skjul på at jeg er ambisiøs og fokusert, men jeg har aldri latt ambisjonene gå foran helse og sikkerhet, verken hos menneske eller hest, sier Ski.
 
- Jeg ønsker med dette å gi en uforbeholden unnskyldning til alle som ble berørt, direkte og indirekte av min handling, og håper at fokus kan rettes tilbake til de positive aspektene ved galoppsporten før sesongavslutning og championatutdeling, sier han.

Madeleine Haugland sa til Dagbladet forrige uke at hun neppe ville politianmelde Espen Ski, til tross for flere oppfordringer.

Styret i jockeyklubben vil avgjøre videre straff for jockeyen på et møte i desember.