NÅDDE IKKE HELT OPP: Edvald Boasson Hagen fikk et perfekt opptrekk fra Bradley Wiggins (i gult), men hadde ikke den nødvendige spruten i beina til å gjøre opp med André Greipel og Peter Sagan om etappeseieren. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB scanpix
NÅDDE IKKE HELT OPP: Edvald Boasson Hagen fikk et perfekt opptrekk fra Bradley Wiggins (i gult), men hadde ikke den nødvendige spruten i beina til å gjøre opp med André Greipel og Peter Sagan om etappeseieren. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB scanpixVis mer

- Utrolig takknemlig for jobben han gjorde

Wiggins med strålende opptrekk for Boasson Hagen, men det holdt bare til tredjeplass.

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagens norske mestertrøye har vært å se i front av hovedfeltet gjennom Alpene. Nordmannen har gjort manns jobb for sin kaptein Bradley Wiggins, og høstet mye anerkjennelse for all innsatsen han har lagt ned fra lagkamerater, lagledelse og ekspertene i forsvaret av den gule trøya.

I dag syntes sammenlagtlederen det var på tide å gjengjelde tjenesten etter at Skys spurtkanon Mark Cavendish falt av opp en stupbratt tredjekategoristigning 23 kilomter før mål.

Da det hele dro seg til  i målbyen Le Cap d'Agde, la Wiggins seg i bukken og leverte et strålende opptrekk for Boasson Hagen, som kom først inn på det 200 meter lange oppløpet. Problemet var imidlertid at 25-åringen hadde spurtkanonene André Greipel og Peter Sagan på bakhjulet, kom i vinden for tidlig og så også ut til å ha lagt inn et for lett gir.

- Synd Dermed ble han lett match for «Gorillaen fra Rostock» og mannen i den grønne poengtrøya. Til slutt var det Greipel som vant med en halv sykkellengde og dermed innkasserte sin tredje etappeseier for året.

Tredjeplassen til tross, Boasson Hagen var full av lovord om måten hans kaptein ofret seg for ham.

- Det var helt utrolig å kjøre med et så sinnssykt bra opptrekk. Når Bradley i den gule trøya gjør en sånn jobb, er det synd ikke holdt helt inn. Men sånn er det. Det var et kort oppløp, og de kom raskt bakfra, sier Boasson Hagen.

- Jeg er utrolig takknemlig for den jobben han (Wiggins) gjorde, fortsetter han.

Satset på Edvald-hjul André Greipel var på sett og vis takknemlig overfor Team Sky, han også. Etappevinneren skjønte tidlig at det var en suksessoppskrift å legge seg på bakhjulet til Rudsbygd-ekspressen.

- Jeg valgte å satse hjulet til Edvald, for jeg vet han er sterk. Sittende på hjulet hans visste jeg at jeg hadde muligheten til å vinne, og jeg vant jo, sier tyskeren i det internasjonale seiersintervjuet.

Spurtkanonene må nå vente til mandag før det byr seg en ny mulighet for etappeseier. I morgen venter nemlig en krevende etappe fra Limoux til Foix med blant annet to førstekategoristigninger innenfor de siste ni milene.