- Utrolig tøft å se Robin bære lillebroren sin

Nå vil Hetland gjøre alt for å hedre treningskameraten.


ØYGARDEN (Dagbladet): Alexander Dale Oens treningskamerat Aleksander Hetland (29) var sterkt preget etter begravelsen ved Blomvåg kirke i Øygarden kommune i dag.

Spesielt det å treffe kompisens familie gjorde sterkt inntrykk på ham. Han fikk blant annet en god prat med Dale Oens storebror Robin, som også er svømmer.

- Det var utrolig tøft å møte Robin. Jeg fikk snakket litt med familien, og det eneste de sier til meg er at de vil følge meg framover. Det var utrolig flott å høre, men veldig tøft også, sier Hetland og kan ikke annet enn å smile av det.

Av at familien til Alexander Dale Oen, som akkurat har begravet sin egen sønn, er opptatt av å følge lagkameratens videre satsing.

- At de tenker på meg i en sånn situasjon - jeg kan ikke fatte det. De er store mennesker. Jeg hadde gruet meg til dette, egentlig, men det var utrolig godt å få være med på, sier han.

Sterkt - Hvilke minner vil sitte sterkest igjen fra i dag?

- Det var da de bar ut kisten. Jeg tenkte på at Robin er der og bærer lillebroren sin. Det var utrolig tøft å se på. Og når de sto foran her og kastet blomster ned på graven. Det var så mye som lå foran ham. Ikke bare i år, men mange mange år framover. Det er nå det virkelig går opp for en, når kisten er her, sier Hetland til Dagbladet.

- Hva betyr lykkeønskningene fra familien hans for deg?

- Det betyr utrolig mye. Det gir meg ny energi, og jeg har egentlig bare lyst til å gå å stupe i bassenget nå og gjøre det jeg kan. Jeg har kun talentet mitt og evnene mine. Hvor langt det rekker, det vet jeg ikke. Men det jeg vet, er at jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for virkelig å hedre den personen Alex var og den prosessen vi startet sammen. At de ønsket meg lykke til, det betyr utrolig mye.

Sterk minnestund Minnestunden i Blomvåg kirke ble en meget sterk og fin avskjed med den umåtelige populære svømmeren, som også var et av Norges største medaljehåp i sommerens OL i London.

Det ble holdt mange gode minneord i kriken, men man kom ekstra tett på sorgen og tapet for de nærmeste da kjæresten Anja Johansen, storebror Robin og barndomsvennene Terje Haugen Lie og Morten Oen sendte sine siste hilsener ved båren.

BAR KISTEN: Kisten til Alexander Dale Oen føres til gravplassen under begravelsen hans i Blomvåg kirke i Øygarden kommune. Dale Oen fikk hjertestans og døde 30. april 2012. Han ble 26 år gammel.  Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
BAR KISTEN: Kisten til Alexander Dale Oen føres til gravplassen under begravelsen hans i Blomvåg kirke i Øygarden kommune. Dale Oen fikk hjertestans og døde 30. april 2012. Han ble 26 år gammel. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Det var mange minner. Det var veldig flotte ord som ble sagt. Det gjorde veldig sterkt inntrykk til og med da DDE spilte. Jeg så opp i taket og tenkte på mange av de stundene vi har hatt sammen. Det var sterkt. Jeg vil si at det var en veldig flott og verdig avskjed, sier Aleksander Hetland.