Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig trist

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Fredag kveld druknet en 14 år gammel gutt fra det jamaikanske laget Essex Valley All Stars. Laget har valgt å spille Norway Cup likevel. I dag minnes gutten under turneringens offisielle gudstjeneste.

Det skulle vært en stolt og glad generalsekretær Frode Kyvåg som i dag ønsket velkommen til den 28. utgaven av verdens største fotballturnering. I stedet er Norway Cup-åpningen preget av sorgen over den unge gutten som døde på Ullevål sykehus etter å ha druknet på Kadettangen i Sandvika fredag kveld.

- Dette ble selvsagt en veldig trist og lei innledning på turneringen. Den tragiske nyheten slo ned som en bombe her hos oss, sier Kyvåg til Dagbladet.

Spiller likevel

Norway Cup-apparatet har vært i full beredskap etter at de fikk beskjed om ulykken. De har gjort alt som kan gjøres for å støtte gjestene fra Jamaica i sorgen.

- Vi har vært mentalt forberedt på nær sagt hva som helst. Alt fra øyeblikkelig hjemreise for laget til å hente guttens foreldre hit, forteller Frode Kyvåg, som er tydelig preget av det som har skjedd.

Kyvåg påpeker at det er laget selv som har valgt å delta i turneringen for på den måten best mulig å ivareta guttens minne.

- Alt vi foretar oss i forhold til dem er fullt og helt etter deres eget ønske. Vi gjør det som måtte være aktuelt å gjøre for å støtte dem gjennom den kommende uka, forteller Kyvåg.

Mange norske venner

Laget fra Essex Valley var i Norway Cup også i fjor. Da sjarmerte de små jamaikanerne publikum i senk med reggaerytmer og underholdende fotball. De vant mange norske venner som sørger med dem nå.

I dag blir 14-åringens minne hedret med ett minutts stillhet under turneringens åpningsgudstjeneste i Bekkelaget kirke klokka 11.00. For øvrig har ikke laget ønsket noen markering ut over at begge lags spillere bærer sorte sørgebånd når Essex Valley spiller åpningskamp mot norske Åmot IF på Rustadfeltet klokka 16.45 i dag.

SØRGER: Norway Cups generalsekretær Frode Kyvåg tar imot 25 000 deltakere på Ekebergsletta i dag. Men dagen er preget av sorgen over 14-åringen fra Jamaica som druknet fredag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media