Hege Riise om Emille Baron

- Utrolig trist

Norges landslagssjef Hege Riise (53) føler med den tidigere Tippeliga-spilleren.

TRIST: Landslagssjef Hege Riise synes det er leit å se hvordan det har gått med Emille Baron. Foto: Terje Pedersen / NTB
TRIST: Landslagssjef Hege Riise synes det er leit å se hvordan det har gått med Emille Baron. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Emille Baron, som spilte for Lillestrøm fra 1999 til 2004, er hjemløs i hjemlandet Sør-Afrika, ble det nylig kjent gjennom en TV 2-reportasje.

Etter endt karriere har den tidligere keeperen slitt tungt økonomisk.

- Det var veldig trist å lese, sier Hege Riise til Dagbladet.

Norges landslagssjef er imponert over giverviljen - i det som har ført til at snaue 1,1 millioner kroner er samlet inn til Baron og hans familie, fra nesten 5000 givere.

- Vi er heldige som bor her med forsikringer og alt det trygge vi har i Norge. Nå så jeg at det var samlet inn over én million kroner. Det blir en bra erstatning for ham, også får vi håpe at han kommer i gang igjen med jobb og den type ting, forteller Riise, som fra 2016 til 2020 var trener for Lillestrøms kvinnelag.

Ronny Johnsen er assistenttrener på Norges U23-lag. Han har fått med seg Baron-saken.

- Det er utrolig trist å se, og jeg håper virkelig at han kommer på beina igjen, sier Johnsen til Dagbladet.

BAKERSTE MANN: Emille Baron i sin siste sesong for Lillestrøm. Foto: Terje Pedersen, ANB
BAKERSTE MANN: Emille Baron i sin siste sesong for Lillestrøm. Foto: Terje Pedersen, ANB Vis mer

- Rørt

Forrige uke snakket Dagbladet med en rekke profiler i Lillestrøm-miljøet.

Barons tidligere lagkamerater Torgeir Bjarmann og Espen Søgård, og de tidligere Lillestrøm-trenerne Arne Erlandsen og Ivar Hoff uttalte seg om sjokkbeskjeden om den tidligere keeperens tragiske hverdag.

Ivar Hoff ble emosjonell da han snakket om Baron. Hoff fortalte han er stolt av å være æresmedlem i Lillestrøm, når han ser hvor mye supporterne og Fotball-Norge har bidratt med.

- Hva følte du da du leste om Barons triste tilværelse?

- Jeg synes det er tragisk. Vondt. Han var kanskje den beste keeperen Lillestrøm noensinne har hatt. Nå skal de invitere både han familien til en kamp på Åråsen til sommeren også. Det er samlet inn over én million kroner. Jeg blir rørt, sa den tidligere Lillestrøm-treneren, men ikke da Baron var i klubben.

LILLESTRØM-MANN: Ivar Hoff føler med Emille Baron. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LILLESTRØM-MANN: Ivar Hoff føler med Emille Baron. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Tragisk

Arne Erlandsen var Barons trener i LSK.

- Det er en tragedie et han har havnet i en sånn situasjon, sa Erlandset.

Han husker Baron som et formidabelt talent.

- Han utviklet seg til å bli en veldig god keeper, men dessverre hadde han en livsførsel som ikke alltid var forenelig med profesjonell fotball. Det var veldig synd for klubben, men først og fremst for ham.

LEDER: Arne Erlandsen var treneren til Emille Baron i Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB
LEDER: Arne Erlandsen var treneren til Emille Baron i Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Det ble blant annet for mye surr utenfor banen, og det ødela mye for karrieren hans, minnes Erlandsen.

- Jeg vet godt hvordan det var å jobbe med Emille, både på godt og vondt. Alle spillerne og hele klubben visste hvor god han var, på sine gode dager. Vi gjorde alt vi kunne for å følge ham opp på best mulig måte. Han var kanskje et av de største talentene jeg har trent, og da er det synd at han ikke fikk mer ut av det. Han hadde sin beste tid i Lillestrøm, avsluttet den tidligere LSK-treneren.

Lillestrøm ønsker å invitere Baron til cupsemifinalen mot Bodø/Glimt på Åråsen 26. april. Det er ennå ikke kjent hvordan millionsummen skal forvaltes til 43-åringens beste - men trolig går han en vesentlig lysere hverdag i møte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer