- Utrolig tungt og surt å tape i sluttminuttet

Fredrikstad-trener Trond Amundsen innser at det blir ekstra tøft å holde seg i Tippeligaen etter kveldens tap.

Haugesund-Fredrikstad 1-0 (0-0)

Fredrikstad-trener Trond Amundsen innser at innspurten i eliteserien blir ekstra tøff etter søndagens 0-1-tap for Haugesund. Geir Ludvig Fevangs scoring i siste spilleminutt sikret Haugesund en fortjent 1-0-seier hjemme mot den nedrykkstruede Østfold-klubben. Det betyr at Fredrikstad på kvalifiseringsplass er tre poeng bak Sogndal og to foran Sandnes Ulf, som har én kamp til gode. Fredrikstad-trener Trond Amundsen syntes synd på egne spillere etter det sene tapet. - Utrolig tungt og surt å tape i sluttminuttet. Vi hadde holdt ut så lenge, og spillerne kjempet heroisk under vanskelige vindforhold. - Med litt flaks kunne vi tatt både ett og tre poeng, men ballen trillet ikke vår vei i dag. Det kommer til å bli tøft framover. Hver kamp blir som en cupfinale, og vi satser alt på tre poeng i neste kamp (Brann hjemme), sa Amundsen etter det bitre tapet.

Haugesund-press Han måtte riktig nok innrømme at det var en fortjent seier til Haugesund, som dominerte store deler av oppgjøret. Hjemmelaget var klart best i medvinden på Haugesund stadion i den første omgangen. Landslagets Alexander Søderlund fikk den første muligheten. Spissen skled i skuddøyeblikket, men fikk likevel ballen på mål. FFK-målvakt Jon Masalin kom seg kjapt ned og avverget. Finske Masalin reddet også ved flere andre anledninger forsøkene som kom fra vertene. Haugesund hadde kun én seier på de fire siste kampene (3-2 hjemme mot Sandnes Ulf) før oppgjøret, og ønsket seg åpenbart en opptur søndag.

Nervøs Grindhaug Evnene sviktet likevel foran mål, helt til Håvard Storbæk avsluttet i overliggeren helt mot slutten av annen omgang. Midtbanekollega Geir Ludvig Fevang fikk en enkel jobb med å sette inn returen på blankt mål. Henrik Kjelsrud Johansen kunne også doblet ledelsen på overtid, men skjøt utenfor. - Det var kjekt å vinne. Nå har vi avgjort to hjemmekamper i sluttminuttene. Jeg satt lenge på pinebenken i dag, for jeg visste at det ville komme et mål, men ikke hvilken vei, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug. Fredrikstad hadde annen omgangs største sjanse før vinnermålet, men innleide Zlatko Tripics avslutning smalt bare i tverrliggeren bak Per Morten Kristiansen. Østfoldingene tapte dermed verdifullt terreng til nedrykksrival Sogndal, som selv sikret seg tre poeng på overtid hjemme mot Lillestrøm.

(NTB)