Elias Hoff Melkersen

- Utrolig ubehagelig

Unge Elias Hoff Melkersen (19) valgte å bytte ut norsk fotball med skotsk tidlig på året. Nå får han en julefeiring litt utenom det vanlige.

HETT RUNDT ØRA: Det har smelt godt når Elias Hoff Melkersen (i grønt) og hans Hibernian møter byrival Hearts i Skottland. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
HETT RUNDT ØRA: Det har smelt godt når Elias Hoff Melkersen (i grønt) og hans Hibernian møter byrival Hearts i Skottland. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Publisert

Tidlig i 2022 takket Elias Hoff Melkersen for seg i norsk fotball etter en fabelaktig sesong i Ranheim, på lån fra Bodø/Glimt.

Stoppestedet ble Edinburgh, og klubben Hibernian i den skotske toppdivisjonen. Der har han fått rikelig med spilletid over det siste kalenderåret. Og mer spilletid kan det bli allerede førstkommende serierunde.

Det er bare én hake: Oppgjøret mot Livingstone hjemme på Easter Road skal spilles på selveste julaften!

- Vi flytter jula

Det betyr at det som er av tradisjonell norsk julefeiring går ut av vinduet for 19-åringen og hans familie i 2022.

- Jeg har spilt fotballkamper på løkka på julaften, men det er ikke helt det samme, sier Hoff Melkersen til Dagbladet.

- Men en offisiell kamp på julaften blir spesielt når man er vant med å spise ribbe hjemme med familien. Det blir gøy, tror jeg. Familien kom over denne uka, så det er veldig fint at de er her i jula.

- Det blir vel kanskje ikke tradisjonell jul med feiring den 24. desember?

- Nei, det blir litt spesielt. Jeg må være i match-modus på en julaften, og det er rart. Vanligvis våkner man litt seint, spiser god frokost og er med familien.

PYRO: Hoff Melkersen har latt seg imponere over hvor ihuga supporterne i Skottland er. Foto: Malcolm Mackenzie/ProSports/Shutterstock
PYRO: Hoff Melkersen har latt seg imponere over hvor ihuga supporterne i Skottland er. Foto: Malcolm Mackenzie/ProSports/Shutterstock Vis mer

I tillegg har familien blitt enige om at julefeiringen utsettes med 24 timer.

- Det blir mer skotsk jul. Vi flytter jula til 25. desember, og da blir det at vi spiser på en finere restaurant.

- Men blir det tradisjonell norsk julemat?

- Det er visst en meny som er satt opp, og jeg kan ikke sitte der og sulte. Jeg regner med at det er kalkun eller noe slikt. Men ribbe er nostalgi, det kan jeg si.

- Visste ikke hvor jeg var

En annen ting Hoff Melkersen ikke har gjort er å sitte og se på etter overgangen fra Bodø/Glimt til Hibernian tidlig i 2022.

Til tross for litt skadeproblematikk har den norske tenåringen vært å finne på banen i ti seriekamper denne sesongen. Han har uansett hatt maks uflaks hva angår skadene.

MÅLMASKIN: I Ranheim var Hoff Melkersen tidvis helt ustoppelig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
MÅLMASKIN: I Ranheim var Hoff Melkersen tidvis helt ustoppelig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Det var to skader som kom veldig tett på hverandre. Jeg fikk en ankelskade, og var ute i tre-fire uker. I comebacket fikk jeg hjernerystelse, da den ene stopperen vår hoppet opp, og jeg fikk hofta hans i tinningen, sier Hoff Melkersen.

- Jeg var helt borte, jeg visste ikke hvor jeg var. Det var utrolig ubehagelig. Jeg gikk rundt og var på banen, men hodet var ikke på plass. Jeg var ute i en måned med hjernerystelsen, men nå er jeg tilbake i form.

Hoff Melkersen leverte 19 scoringer på 29 kamper for Ranheim før overgangen til Hibernian. Den skotske hovedstadsklubben vil fort kunne trenge at Hoff Melkersen leverer noen av de målpoengene i jakten på å hente inn erkerival Hearts.

Det er nemlig fire poeng som skiller Hearts på fjerdeplass, og Hibernian på åttendeplass. Celtic er den suverene serielederen, med hele 28 poeng ned til Hoff Melkersens lag.

«Wannabe Grealish»

Rivaliseringen i den skotske hovedstaden er uansett noe Hoff Melkersen allerede har fått føle på kroppen.

- Jeg har funnet ut at jeg må gå på turistplassene for å ikke bli gjenkjent, humrer 19-åringen, og fortsetter:

- Bare i dag skulle jeg handle klær, og da ble jeg gjenkjent. Det er mange som kjenner meg igjen, og det er litt rart. Jeg er jo bare en vanlig gutt fra Stjørdal, men det er hyggelig.

Men det er ikke bare hyggelige supportere som hilser på. Også Hearts-supportere har dratt kjensel på nordmannen.

HÅRBÅND: Hoff Melkersen har fått noen stikk for hårbåndet. Blant annet grunnet likhetene med England-stjernen Jack Grealish. Foto: REUTERS/Hannah Mckay
HÅRBÅND: Hoff Melkersen har fått noen stikk for hårbåndet. Blant annet grunnet likhetene med England-stjernen Jack Grealish. Foto: REUTERS/Hannah Mckay Vis mer

- Jeg har fått noen stikk. Jeg husker ikke nøyaktig hva som har blitt sagt, men det er ofte fordi jeg spiller med hårbånd. Det har kommet noen drøye kommentarer, sier Hoff Melkersen, selv om det er én kommentar han husker med et smil.

- Det var en som kalte meg «wannabe Grealish» en gang. Det er nok av de morsommere, humrer 19-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer