- Utrolig viktig for landslaget

Åge Hareide gleder seg over RBK.

Rosenborgs seier over Sheriff Tiraspol sikret ikke bare avansement og europacupspill for spillerne. Det sikret også viktig internasjonal kamptrening for landslagsspillerne.

Motstander i tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen er israelske Maccabi Haifa. Selv om det skulle gå skeis der vil det uansett bli UEFA-cup på RBK-spillerne utover høsten - en høst som inneholder flere viktige VM-kvalifiseringskamper for landslaget.

- Dette var utrolig viktig for landslaget. Det er ikke minst viktig at RBK-spillerne fortsetter å få viktig internasjonal trening framover. Men også for norsk fotball generelt og Rosenborg som klubb var dette viktig, sier landslagssjef Åge Hareide til Adresseavisen.

På avstand har landslagssjefen fulgt debatten som er gått etter forrige ukes begredelige forestilling mot Sheriff, etterfulgt av vrakingen av Christer Basma, Ståle Stensaas og Harald Brattbakk.

- Den historien der gjentar seg hvert år. Folk forventer at et lag som har prestert på topp i 12 år skal fortsette å gjøre det hele tiden. Selv om det ikke gikk så bra spillemessig i den første kampen må vi huske at de vant. Jeg er blitt veldig beroliget av det jeg har sett av RBK-spillerne - spesielt i kampen onsdag kveld. De spilte klokt og vant på skikkelig profesjonelt RBK-vis, sier tidligere RBK-trener Hareide.

Allerede neste uke spilles den første kampen mot Maccabi Haifa, og selv om Hareide ikke kjenner så godt til hva det israelske laget står for tror han Rosenborg har gode muligheter til å avansere til mesterligaen.

(.NTB)

GLAD FOR GAMLEKLUBBEN:</B> Åge Hareide ble beroliget av det han så av Harald Brattbakk og RBK-spillerne i går.