- Utrolig viktig

Steffen Iversen reddet sesongen for Wolverhampton med to scoringer mot Leeds. Nå tror han at Wolverhampton klarer seg i Premier League.

Etter en tung sesong både for ham og Wolverhampton, sørget Iversen for å avslutte 2003 med jubel. Skadefri, og endelig tilbake i rampelyset med viktige mål, skal Steffen Iversen sørge for at 2004 blir minst like bra som avslutningen av 2003 var. For tallenes tale er klinkende klare:

På 17 kamper var poengsamlingen i Wolverhampton på magre 11 poeng. Steffen hadde bare spilt sju av dem. I årets siste kamp startet han for første gang på en drøy måned, banket inn to, og sørget for at bunnlaget i Premier League fortsatt har kontakt med nedrykksstriden inn i det nye året.

Fornøyd med spillet

- Dette var utrolig viktig for oss. Det var en «must win»-kamp for oss, nesten et være eller ikke være i Premier League, sier Iversen til Dagbladet.

Med seieren er han sikker på at det blir et «være» i den øverste divisjonen neste sesong også. I hvert fall hvis prestasjonene på nyåret står i stil med det som ble levert på Molineux i går.

- Alt fungerte i dag. Vi jobbet og sleit for hverandre. I dag var vi virkelig gode, i hvert fall mye bedre enn de andre. Seieren var veldig fortjent, forteller en fornøyd Iversen.

Sulten på flere mål

Men hadde Michael Duberrys heading blitt avgjørende, ville nok ikke fornøyelsen vært like stor. Steffen ble knust i lufta på en corner, og Leeds-stopperen sendte Yorkshirelaget i føringen allerede etter tre minutter.

Akkurat da var det stille på Molineux. Men da Alan Smith klarerte en Camara-corner i eget mål fra seksten meter, ble det fart på Wolverhampton også. Og bare to minutter etter pause headet Ivers inn ledermålet.

- Det føltes veldig bra i dag. Hele kroppen fungerer veldig bra, og det var artig å score igjen, sier Iversen. At formen er i anmarsj bærer nitti minutter bud om. Men så fikk han æren av å sette inn det definitive vinnermålet minuttet før slutt også. Dermed har han scoret fire mål i år. Ikke verst for en spiller som allerede har vært ute med skader i to perioder.

- Scorer jeg over ti mål i år, er jeg fornøyd. Alt over det er en bonus, sier Iversen.

- Hvor mange poeng må dere ha for å holde plassen tror du?

- Får vi et par og tredve poeng tror jeg vi holder plassen godt. Men serien er litt spesiell i år, i og med at det er tre lag som tar så mange poeng. Det kan hende det holder med mindre også, tror Steffen.

Kommer ikke hjem

Heller ikke Steffen Iversen har unngått klubbrykter i ukene før overgangsvinduet åpner igjen 1. januar. Rykter om en snarlig retur til Norge skal du i hvert fall ikke tro på.

- Jeg har lyst til å være ute i tre eller fire år til i hvert fall. Vi får se hva som skjer etter sommeren, men jeg har ikke tenkt så veldig mye på det, sier Iversen til Dagbladet.

SLÅTT: Her taper Steffen Iversen for Michael Duberry i lufta, og det blir 1- 0 til Leeds. Alt etter oppskriften så langt. Leeds i form, Wolves i enda større problemer.
REVANSJ: Wolverhamptons Colin Cameron overfaller Steffen Iversen av lykke etter nordmannens 2- 1-scoring. Seinere scoret Iversen også 3- 1-målet.