Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig vilje bak Ådnes suksess

HAMAR (Dagbladet): - Vi er stolte av deg. Nå kan du kalle deg allround-løper, sier mamma Tone og pappa Sander Ottar til Ådne Søndrål. For første gang greide hallingdølen å gå 5000-meter slik distansen skal gås. Også sønnen Sander (4) synes pappa var flink.

- Det kreves en ekstrem vilje for å nå de målene Ådne har satt seg. Og vår filosofi har alltid vært at ingenting kommer gratis. I barndommen fikk Ådne tidlig lære at man må jobbe for suksess, sier pappa Sander til Dagbladet.

Han forteller om ni-åringen som gikk på skole om morgenen og deretter dro på isen for å trene.

Ble herdet

- Jeg hentet ham etter første økta for middag og lekser. Deretter gikk Ådne tre kilometer ned til skøytebanen for økt nummer to og gikk hjem i stummende mørke.

- Slik ble han herdet. Under slike forhold slutter du - eller blir veldig god, sier Sander Ottar Søndrål.

Og Ådne er helt enig i farens påstander.

På vei mot noe

- Ja, jeg er ganske ærgjerrig. Jeg skulle bli allround-løper denne sesongen, og nå ser det jo ganske bra ut.

- Jeg har ikke øvd langdistanse mer enn et par måneder, og har derfor mye å lære. Men gårsdagens 5000-meter er min beste prestasjon i år. For første gang greide jeg å holde jevne rundetider - sjøl om beina holdt på å eksplodere de to siste rundene, sier Ådne Søndrål.

Takker foreldrene

27-åringen gir gladelig mamma og pappa deres del av æren for suksessen på isen.

- Greier jeg å gi mine barn en liknende oppvekst, blir jeg stolt. De har støttet meg i både med- og motgang og kjørt meg Østlandet rundt på løp. De har alltid vært viktige støttespillere.

Den harde skolen

- Men du måtte vær så god gå til og fra trening?

- Å ta den harde veien, var en del av skolen. Det er tungt å gå fra skøytebanen i Hol og opp i lia der jeg bodde. Du blir ganske sterk av å gå i bakker.

- Hvor fort er det mulig å gå 10000-meter i dag?

- Jeg har ikke gått mila siden 1995 og husker knapt hva slags tider man går på. Målet er å gå jevnt, så får trenerne bestemme farta, sier Ådne Søndrål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media