- Utrolig!

Gro Marit Istad (22) fryktet at store deler av sesongen skulle forsvinne i et langt sykdomsleie. Istedet er hun tilbake for fullt og hamlet opp med hele verdenseliten i går.

- Utrolig. Det er nesten så jeg ikke tror det, flirer Gro Marit Istad etter den overbevisende og overraskende seieren på sprinten i italienske Anterselva i går.

Vossejenta sto med 60. og 23. plass i sesongens to første v-cuprenn.

Med fullt hus på skytingen og god fart i sporet, bekrefter Istad nå at hun blir et viktig kort for Norge under VM i Pokljuka 2. - 11. februar.

Revansjesugen

- Jeg har veldig lyst til å gjøre et godt VM. Kollen-VM ble en gedigen nedtur for meg. Da var jeg helt borte både fysisk og psykisk, sier Gro Marit Istad til Dagbladet.

På grunn av begynnende jumpers knee i begge knærne kuttet hun ut resten av sesongen etter siste VM. Det er hun glad for nå.

- Uten den pausen ville jeg neppe vært i stand til å gå renn nå. Alle plager er borte, smiler Istad tilfreds.

Julegaver

Seiersbonusen på 37 000 kroner sørger for en fin jul i år.

- Det hadde nok blitt råd til julegaver uten denne seieren. Men det blir neppe mindre gaver nå, smiler 22-åringen som har satset på skiskyting på heltid de siste fire årene.

- Jeg har ennå ikke funnet ut hva jeg ønsker å utdanne meg til. Kanskje veterinær, for jeg er veldig glad i dyr, men en slik utdannelse er vanskelig å kombinere med skiskyting.