Østerrike - Norge 1-1

- Utrolig

Slik reagerer landslagsassistenten på Reserve-Norge: - Det mest imponerende er at de klarte å få det ut sammen på så kort tid, sier «Perry».

I KARANTENE: Per Joar Hansen (foran) og Lars Lagerbäck måtte se Østerrike-kampen på TV. Foto: Terje Pedersen / NTB
I KARANTENE: Per Joar Hansen (foran) og Lars Lagerbäck måtte se Østerrike-kampen på TV. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge 1-1

- Alle ga jernet, sier landslagets assistenttrener, Per Joar «Perry» Hansen, til Dagbladet.

I karantene - på hjemmebane - så han 1-1-kampen mellom Østerrike og Norge i går kveld.

- De løp for hverandre og sprang til krampa tok dem. Det var utrolig å se på, forteller han.

MÅLJUBEL: Nordmennene jubler for 1-0-scoringen til Ghayas Zahid (til høyre). Til venstre Jørgen Strand Larsen og foran Veton Berisha. Foto: NTB
MÅLJUBEL: Nordmennene jubler for 1-0-scoringen til Ghayas Zahid (til høyre). Til venstre Jørgen Strand Larsen og foran Veton Berisha. Foto: NTB Vis mer

I kalenderen hadde Lars Lagerbäck og «Perry» plottet inn Wien, Østerrike, i går kveld. Slik gikk det ikke da landslagets visekaptein, Omar Elabdellaoui, fikk corona og sendte lagkameratene og trenerne i karantene.

I stedet måtte «Perry» og Lagerbäck se gruppefinalen i Nations League på TV. En ganske så absurd situasjon. Men spillerne som ble rasket sammen på kort tid i løpet av helga, leverte. Og mer enn det på Ernst Happel Stadion i Wien.

- En veldig imponerende innsats av hele laget og alle rundt. Jeg synes det var et lag som spilte med utrolig mot, entusiasme, energi, løpskraft og dedikasjon til oppgaven, analyserer «Perry» .

- Det var imponerende å se at de på kort tid klarte å få til en sånn prestasjon. Mange av spillerne hadde knapt spilt sammen. De ble samlet 48 timer før kampen.

I en felles uttalelse til norske medier hyller Lagerbäck laget og trener Leif Gunnar Smerud:

- Jeg ønsker å sende en stor gratulasjon til Leif Gunnar, hele støtteapparatet og alle spillerne. Som «underdog» mener jeg de gjennomførte kampen taktisk tilnærmet perfekt. Lag- og arbeidsinnsatsen var så nær hundre prosent et lag kan komme.

Og:

- Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne opptrådte. De viser hvor viktig holdning og samhandling er i fotball.

Ghayas Zahid sendte Norge i ledelsen etter 61 minutter. Østerrikes Adrian Grbic utliknet til 1-1 på overtid. Hadde Norge vunnet 2-0, ville laget ha vunnet gruppa og fått en lettere vei til VM-sluttspillet i 2022.

- Tenkte du på et tidspunkt at dette var mulig?

- Absolutt. Vi hadde en enorm sjanse ved Jørgen Strand Larsen. Vi hadde gjennomløpningen til Mats Møller Dæhli som var utrolig nære. Vi hadde mange og gode overganger som rant ut i sanden. Men vi var med hele veien, påpeker «Perry».

GOD INNSATS: Landslagskaptein Mats Møller Dæhli sier at laget ville kjempe for hverandre og for Norge. Video: NTB Vis mer

- Noen spesielle spillere du vil trekke fram?

- Jeg synes det blir feil å trekke fram enkeltspillere når laget gjør det så bra. Laget fungerte godt og spillerne fikk vist seg fram i de ulike rollene sine. Det er først og fremst dette jeg sitter igjen med.

Han fortsetter:

- Det var mange som fikk vist seg fram. Derfor blir det feil å trekke fram enkeltspillere når alle gjorde en heroisk innsats som de gjorde. Det er veldig imponerende å få til en sånn kamp under de rådende omstendighetene.

- Er det noen spillere som banker på døra med tanke på å kapre en plass på A-landslaget?

- Det var mange som gjorde en bra innsats. Så må vi ikke glemme at fotball er veldig mye følelser her og nå. Det sitter 25 spillere på ulike klubbadresser rundt om i Europa som ikke fikk vist seg fram i november. Vi må ikke glemme at de aldri fikk muligheten. Men summen av dette er at vi ser at vi har enda større bredde og at folk banker på. Så får vi se hvordan det ser ut ved neste korsvei.

- Har du snakket med Lagerbäck etter kampen?

- Vi har snakket sammen hver dag under samlingen, men ikke etter kampen ennå.

- Hva skjer videre nå?

- Novembersamlingen er offisielt ferdig. Vi har fått konstatert resultatet i Nations League (Norge endte på andreplass og beholder plassen i B-gruppa). Nå skal vi evaluere samlingen og det som har skjedd på vanlig vis. Så kommer trekningen av gruppene til VM-kvalifiseringen 7. desember.

Både Lagerbäck og «Perry» har kontrakter som sier at de skal lede Norge gjennom VM-kvalifiseringen, som starter i mars.

NATIONS LEAGUE

Østerrike64119-613
Norge631212-710
Romania62228-98
Nord-Irland60244-112
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer