VERDENSKLASSE: Ada Hegerberg er kåret til årets spiller i Lyon. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
VERDENSKLASSE: Ada Hegerberg er kåret til årets spiller i Lyon. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Utrolige Ada kåret til årets spiller i suveren stil: - Dette er stort

Ada Hegerberg er kåret til denne sesongens beste spiller i verdens beste klubb.

(Dagbladet): Torsdag ble Ada Hegerberg historisk da hun ble den første norske kvinnelige fotballspilleren til å score i en Champions League-finale, før hun og resten av lagvenninnene i Lyon til slutt kunne løfte det gjeve trofeet.

Med 13 scoringer i Champions League ble hun dessuten toppscorer i turneringen og var bare ett mål bak scoringsrekorden gjennom alle tider. Totalt har hun scoret 54 mål denne sesongen.

Kort fortalt: Hegerberg har denne sesongen vært en av verdens desidert beste fotballspillere. Hun har omtrent vært kvinnefotballens svar på Cristiano Ronaldo, som i likhet med den norske 20-åringen er suveren toppscorer i Champions League.

Derfor er det ingen stor overraskelse at Hegerberg nå er kåret til årets spiller i Lyon, som etter Champions League-triumfen denne uka er å betrakte som verdens beste klubblag.

I denne gigantklubben er Hegerberg i en egen klasse, skal vi tro de som følger klubben tettest. Spissesset vant avstemningen suverent med 49 prosent av stemmene.

- Det er stort

Midtbanestjerna Camile Abily var nærmest i kåringen med 24 prosent av stemmene.

- Det er stort å motta denne prisen. Men det viktigste er at vi vant Champions League. Tusen takk til alle som har stemt på meg og alle lagkameratene som har hjulpet meg, sier Hegerberg om prisen.

Hegerberg er lillesøstera til landslagskollega Andrine Hegerberg, men ikke i slekt med komikeren og musikeren Egil Hegerberg, til tross for de spinnville ryktene.

- Jeg vil ikke spekulere i om jeg er verdens beste eller ikke. Hvis man er fornøyd med det man har gjort, stopper utviklingen. Jeg ser alltid framover og er ekstremt sulten. Jeg er ung og tenker at dette bare er starten på noe stort, sa Hegerberg til Dagbladet i desember.

- Det har vært en eventyrlig god sesong. Det er et resultat av knallhard og dedikert jobbing. Det må jeg bare fortsette med, sier 20-åringen.

Kjemper for kvinnene

Hegerberg håper hun kan bidra til å løfte kvinnefotballen.

- Jeg har ofte stilt spørsmålet: Hvorfor skal Champions League for herrer være så mye større enn Champions League for kvinner? Hvorfor skal ikke åtte år gamle jenter drømme like mye om Champions League som åtte år gamle gutter? spør Hegerberg.

I Frankrike er det ofte 10 000 på toppkampene som Hegerberg spiller.

- Det er veldig stort her. Det er høy status å være kvinnelige fotballspiller. Lyon satser veldig og gir veldig gode kår for å bli best mulig som fotballspiller. Det er perfekt for meg som bare vil utvikle meg, forteller målmaskinen fra Sunndalsøra.

- Jeg tenker en del på viktigheten av å være et forbilde, både på og utenfor banen. Det handler om å vise glød og innsats, samtidig som man viser respekt og ydmykhet. Det er viktig for meg, forteller Hegerberg.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.