Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolige Aksel historisk etter ny utklassingsseier: - Østerrikerne rister på hodet

Tidenes mestvinnende norske utforkjører.

VANT: Aksel Lund Svindal bare vinner og vinner. Nå er han tidenes mestvinnende nordmann i utfor. Foto: AP Photo/Armando Trovati
VANT: Aksel Lund Svindal bare vinner og vinner. Nå er han tidenes mestvinnende nordmann i utfor. Foto: AP Photo/Armando Trovati Vis mer

(Dagbladet): De norske alpinistene har åpnet sesongen helt eventyrlig. I går kom et foreløpig klimaks med trippelt norsk i super-G.

Eventyret fortsatte i utforen i Val Galderna i dag med Aksel Lund Svindal som suveren seierherre foran Guillermo Fayed og kompisen Kjetil Jansrud.

Østerrike har dominert alpinsporten like mye som Nederland har herjet på skøyteisen og Norge i langrennssporet.

Lille, store Norge Nå er det imidlertid andre tider i den svært populære vinteridretten.

- Østerrikerne rister på hodet. De er vant til at det er de som dominerer, men nå er det lille Norge som dominerer og som er i ferd med å bli store Norge, sier NRK-kommentator Kjetil André Aamodt.

Jansrud kjørte strålende fra start til mål og tok ledelsen 26 hundredeler foran italieneren Peter Fill. Men Jansrud, som omtrent vant som han ville i fjor, sliter stort med å tukte landsmannen og kompisen Lund Svindal.

Historisk seier - gikk forbi Kjus Svindal lå bak Jansrud på toppen, men kjørte formidabelt mot slutten og kjørte inn til ledertid hele 46 hundredeler foran Jansrud. Det holdt til seier.

- Jeg trodde det skulle bli jevnere. Det tyder på at noen av oss har kjørt fort, sa Svindal til NRK rett etter målgang - og hintet til seg selv.

Dermed tok Svindal sin ellevte verdenscupseier i utfor og gikk forbi Lasse Kjus ti utfortriumfer. Svindal er nå tidenes mestvinnende utforkjører i Norge.

Guillermo Fayed kapret 2. plassen mellom de to nordmennene. Aleksander Aamodt Kilde, som overrasket med 3. plass i går, kjørte ut i dagens utfor.

Matthias Mayer skadet seg da han falt og ble liggende i løypa. Han ble hentet av hjelpemannskapet og fraktet til sykehuset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media