Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolige Aksel med drømmeseier. Tre gode grunner til å juble

Tok Norges 14. alpintriumf denne sesongen: - Makan til dominans har vi aldri sett før. Aksel er helt vill!

VANT: Aksel Lund Svindal gikk til topps i Super-G-rennet i Kitzbühel. Foto: EPA/PETER KLAUNZER
VANT: Aksel Lund Svindal gikk til topps i Super-G-rennet i Kitzbühel. Foto: EPA/PETER KLAUNZER Vis mer

(Dagbladet): Kitzbühel, Hahnenkamm. Over 100 kilometer i timen i kompromissløse svinger mot et knusende underlag i spektakulært terreng.

Råere blir det ikke. Skjønt, det blir enda råere i morgendagens legendariske utforrenn, men dagens Super-G-renn er forbeholdt de tøffeste av de tøffeste.

Han heter Aksel Lund Svindal. 33-åringen kjørte ikke et prikkfritt renn i Kitzbühel, men viste seg nok en gang som verdens beste fartskjører. Dermed sørget Svindal for Norges 13. av 20 mulige verdenscupseirer på herresiden denne sesongen.

- Makan til dominans har vi aldri sett før. Det er et lag med råskap. Det er rett og slett fantastisk. Aksel er helt vill, skryter NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

- Det er dette jeg trener for. Det er godt å kjenne at det klaffer når det er renn. I denne bakken må man ta noen sjanser. Marginene er små, men det bruker å gå bra når man er i form, sier Lund Svindal til NRK.

Økte i verdenscupsammendraget Dagens triumf er trolig årets viktigste så langt. Å vinne i legendariske Kitzbühel, er stort nok i seg selv. Men ikke nok med det:

Super-G-omgangen danner også utgangspunktet for slalåmdelen i kombinasjonsøvelsen som avsluttes senere i dag og kan dermed kulminere i to verdenscupseirer for Svindal i løpet av dagen.

Verdenscupleder Svindal rykket ifra Marcel Hirscher i kampen å vinne verdenscupen sammenlagt og kan - med et like godt slalåmrenn som sist - kanskje sikret seg ytterligere 100 poeng.

- Jeg er ikke favoritt i kombinasjonen. Avstandene er mindre nå etter et super-G-renn enn utfor som sist, men hvem vet? Kanskje vi overrasker igjen, sier Svindal og smiler.

Tre grunner til å juble Aksel kan etter dagens Super-G-triumf juble altså juble av tre gode grunner:

NESTEN: Kjetil Jansrud havnet rett utenfor pallen på 4. plass. REUTERS/Dominic Ebenbichler
NESTEN: Kjetil Jansrud havnet rett utenfor pallen på 4. plass. REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

1. Han tok en ny ny verdenscupseier - hans 32. andre i karrieren.
2. Triumfen kom i alpinsportens Mekka - Svindals andre seier i Kitzbühel i karrieren.
3. Rennet er en del av kombinasjonsøvelsen, slik at Svindal leder før slalåmrennet i ettermiddag og har alle forutsetninger for kapre enda en topplassering når dagen er omme.

Utfordrerne følger imidlertid tett, for super-G-rennet var svært spennende.

Jansrud på 4. plass Råtassen Andrew Weibrecht hadde kjørt strålende og tatt en suveren ledelse før Svindal satte utfor. Verdens beste fartskjører gjorde noen feil mot slutten, men ledet fra start til mål og slo amerikaneren med 31 hundredeler.

Kjetil Jansrud kjørte jevnt med Svindal innledningsvis, men tapte mye over Hausbergkante og var 0,53 sekunder bak landsmannen i mål. Dermed endte Jansrud på 4. plass, like bak Weibrecht og Hannes Reichelt.

Aleksander Aamodt Kilde endte på 18. plass. Samtlige av de tre nordmennene er topp fire i Super-G-cupen.

BEST Aksel Lund Svindal gikk til topps i Super-G-rennet i Kitzbühel. Foto: EPA/PETER KLAUNZER
BEST Aksel Lund Svindal gikk til topps i Super-G-rennet i Kitzbühel. Foto: EPA/PETER KLAUNZER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media