Utrolige Bjørndalen ble tidenes utøver: - Livet er for kort til å gi opp

Hyllet av Dæhlie.

- GRATTIS, OLE: Bjørn Dæhlie var en av de første gratulantene da Ole Einar Bjørndalen vant sprinten i Sotsji. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
- GRATTIS, OLE: Bjørn Dæhlie var en av de første gratulantene da Ole Einar Bjørndalen vant sprinten i Sotsji. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (40) dro til OL i Sotsji som en slags outsider: Han ble vurdert som den gamle ringreven som kanskje kunne heve seg hvis en av de egentlige favorittene ikke fikk det til.

Før åpningsrennet i skiskyting, sprinten 8. februar, sa han til Dagbladet at det kunne være mulig å ta igjen Bjørn Dæhlie på lista over tidenes største vinterolympiere i løpet av mesterskapet i Russland.

- Har jeg flaks, har jeg mulighet til å gå forbi ham, sa Bjørndalen beskjedent til Dagbladet.

Knuste alle Men legenden fra Simostranda hadde ikke flaks. Han var bare god. Ekstremt god. For selv om det var 727 dager siden han sist hadde vunnet et skiskytterrenn, klinte han til fra start på sprinten.

Han gikk som om det skulle vært 2002 gjennom de ti kilometrene, og da betydde det lite at han skjøt på seg en strafferunde.

Løperne som skjøt fullt gikk nemlig ikke fort nok, og i kjent Bjørndalen-stil vant han det som endte på et sekunddrama. Bronsevinner Jaroslav Soukup og sølvvinner Dominik Landertinger var henholdsvis 5,7 og 1,3 sekunder bak i mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer