- Utrolige Giggs

Manchester United er klar for kvartfinale i Champions League for sjuende sesong på rad etter en overbevisende 3-0-seier mot Juventus tirsdag. Dagbladet.no fulgte Champions League direkte.

Innbytter Ryan Giggs ble 1. omgangs store profil med scoringer etter 15 og 41 minutter. Waliseren var ikke tiltenkt å spille, men kom inn da Ole Gunnar Solskjærs spisspartner, Diego Forlan, måtte ut med skade etter bare åtte minutter.

Ruud van Nistelrooy kom inn for nettopp Giggs i 2. omgang, og øket til 3-0 etter 63 minutters spill.

- Ryan var helt utrolig. Vi ville spare han, men ble nødt til å gjøre rokkeringer tidlig. Han takket for tilliten med en fantastisk forestilling, sa manager Sir Alex Ferguson til ITV1 etter kampen.

Nå håper han venstrekanten er klar til søndagens ligacupfinale mot Liverpool.

- Foreløpig er det usikkert, men vi håper han blir klar. Ryan betyr mye for laget, sa Ferguson.

En forrykende 1. omgang inneholdt underholdende angrepsfotball fra begge lag. Vertene traff stolpen etter 14 minutter, men i stedet ordnet Ryan Giggs 1-0 bare minuttet senere etter en flott United-kontring. Solskjær la til Juan Sebastian Veron, som kom seg fri på høyrekanten og serverte ballen på sølvfat til Giggs.

Sjanserikt

Juventus-angriper David Trezeguet headet i tverrligger etter et perfekt innlegg etter 33 minutter, men dette skulle ikke være hjemmelagets dag.

En som absolutt hadde dagen, var Ryan Giggs - som også er en ønsket mann i Inter. Fire minutter før sidebytte viste lynvingen seg for alvor fram da han sprang fra Juventus' midtforsvar, og fra høyrekanten sendte han en markkryper i motsatt hjørne for keeper Gianluigi Buffon. Et vakkert soloraid, og i tillegg satte venstreving Giggs inn scoringen med høyrefoten.

- Et bra mål, konkulderte to-målsscoreren sjøl etter kampen.

- Å score et slik mål på en så vanskelig bane, er veldig tilfredsstillende.

Giggs har hatt en vanskelig sesong for United og har flere ganger opplevd å bli buet på av egne fans hjemme på Old Trafford. Etter tirsdagens innsats bør mye være tilgitt, og waliseren har meldt seg på i kampen om å starte i søndagens ligacupfinale mot Liverpool i Cardiff.

Før 2-0-scoringen hadde også United et forsøk av Nicky Butt som endte i stolpen, og det var ikke mye å si på at United ledet ved pause.

Innbytternes dag

Juventus måtte fram i 2. omgang, men det ville skape store kontringssjanser for United. Ole Gunnar Solskjær, som fyller 30 år onsdag, kom alene med keeper etter 58 minutter, men klarte ikke å få ballen over Buffon.

Fem minutter senere avgjorde innbytter Ruud van Nistelrooy. Juventus-innbytter Igor Tudor prøvde å dempe et innlegg inn til keeper, men i stedet gikk ballen i stolpen. På rett sted til rett tid var van Nistelrooy, som fikk en enkel oppgave.

United har vunnet alle sine kamper i gruppe D, og Alex Fergusons lag trengte bare uavgjort mot topplaget i serie A for å sikre seg plass i kvartfinalen. I stedet ble det utklassing.

Lykkebane

Stade Delle Alpi i Torino er blitt en lykkebane for engelskmennene. Da lagene møttes i 1999 ledet Juventus 2-0, men United snudde til 3-2 og slo Bayern München i den påfølgende finalen etter overtidsscoringen av Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær fikk tillit fra start tirsdag og var delaktig i mye av gjestenes offensive spill. Kampen var en glitrende generalprøve foran søndagens ligacupfinale.

Kamp om andreplassen

I gruppas andre kamp sikret Diego Tristans scoring i det fjerde minutt seieren for Deportivo la Coruna mot Basel. Spanjolene er á poeng med Juventus, mens Basel er ett bak med sine tre.

Rivaldo scoret på straffespark, og sikret Milan gruppeseieren med 1-0 mot Lokomotiv Moskva tidligere i kveld. Unggutten Portillo ble Real Madrids store helt da de sikret ett poeng borte mot Borussia Dortmund på overtid. Disse to lagene kjemper om andreplassen i gruppa, og står med henholdsvis fem og fire poeng.

(Dagbladet.no og NTB)